‘Bib op tournee’ tijdens de jeugdboekenmaand in SINT-PIETERS-LEEUW

‘Bib op tournee’ tijdens de jeugdboekenmaand in SINT-PIETERS-LEEUW

Img_7595__002_
Ingezonden foto.
 

Traditiegetrouw valt er tijdens de jeugdboekenmaand in maart heel wat te beleven in de bibliotheek.

Dit jaar trekt de bib zelf buiten haar muren en bezoekt ze alle wijken in de gemeente met een uitgebreid programma aan activiteiten.

 

De jeugdboekenmaand start op vrijdag 6 maart met een filmvoorstelling in Zuun. Het Zonnig Leven wordt omgedoopt tot Cinema Zuun waar ‘Toy Story 4’ wordt vertoond.

Jongeren kunnen via een poll op facebook de tweede film van de avond kiezen. Wordt het ‘Joker’ of ‘Once upon a Time in Hollywood’?
Voor de allerkleinsten zijn er voorlezers in Oudenaken en Negenmanneke.

In Ruisbroek kunnen de kinderen terecht voor  een heuse spelletjesnamiddag.

En in Vlezenbeek? Daar komt schrijver Stefan Boonen zijn fantasierijke verhalen tot leven wekken met de theatervertelling ‘Mammoet Bravo’.

 

Jan Desmeth, Schepen van Bibliotheek: “Hoe sneller we de jeugd warm krijgen voor taal, lezen en cultuur, hoe meer kans dat ze ook later participerende burgers worden en blijven. De jeugdboekenmaand is dan ook een ideale gelegenheid om extra boeiende en leerrijke activiteiten aan onze kinderen en jongeren aan te bieden. Onze visie is om een goed uitgeruste centrale bibliotheek uit te bouwen, een schoolbibliotheek aan het zwembad en een afhaalpunt in Vlezenbeek en Ruisbroek. Dat is echter niet in tegenspraak met een goede wijkwerking. Met de jeugdboekenmaand komen we in elke wijk en in elke deelgemeente. Zo komt de bibliotheek naar jou toe en verleiden we jou om later ook de centrale bibliotheek als belevings- en kennisplek regelmatig te bezoeken.”

 

Het volledige programma https://sint-pieters-leeuw.bibliotheek.be/jeugdboekenmaand

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 mrt 2020
Marc Sluys
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 26 feb 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 feb 2021

archief