SINT-PIETERS-LEEUW Fabelec stopt er mee

SINT-PIETERS-LEEUW Fabelec stopt er mee

Editiepajot_bart_devill___fabelec
foto Bart Devillé
 

Na meer dan 60 jaar handelsactiviteit als elektro retailer in de regio Zennevallei ziet de familiale KMO Fabelec in Sint-Pieters-Leeuw zich genoodzaakt te stoppen en de deuren van de winkel vanaf 1 april 2020 definitief te sluiten. Daarmee eindigt een verhaal waarbij de families Ceurens en Kraghmann-Walravens gedurende 3 generaties lang hun stempel hebben gedrukt op de elektro-markt in de Brusselse zuidrand.

“De razendsnelle evolutie van het  e-commerce-kanaal,  de constante druk op de marges en onophoudelijke investeringen zijn een dodelijke mix gebleken om de continuïteit van onze activiteiten op een gezonde manier verder te zetten”, aldus Benny Ceurens, reeds 32 jaar zaakvoerder van Fabelec. “Komt daarbij dat wij steeds de kaart van het service-verhaal hebben getrokken. Een bewuste, maar niet evidente keuze  in een tijdperk waarbij de consument zich profileert als prijshopper en minder aandacht besteedt aan het service-aspect. “ Uiteindelijk zijn de online verkoop, toenemende investeringen en de constante druk op de winstmarges de oorzaak van de stopzetting. Ook het feit dat internationale en kapitaalkrachtige spelers meer grip krijgen op de Belgische retailmarkt van elektro heeft in belangrijke mate meegespeeld. “Een ongelijke strijd die Febelec, als regionale speler, onmogelijk kan winnen. Deze trend en allerlei andere factoren bevestigen nogmaals onze beslissing om in schoonheid te eindigen. Het waren mooie en leerrijke jaren”, aldus Benny.

Daarom organiseert Fabelec, gelegen Bergensesteenweg 700B te Sint-Pieters-Leeuw, tijdens de maand maart een totale uitverkoop van haar voorraad met kortingen tot 50% op electro, audio, video, TV, PC, telecom, cookware en keukens. Op 1 april sluit de winkel dan definitief zijn deuren. Vanaf 1 april 2020 kan U voor al uw toekomstige electro-aankopen terecht bij : Belectron, Tollembeekstraat 24, 1570 Galmaarden, Tel.: 054/586.092 www.belectron.be en Elektro Van Hamme, Brusselsesteenweg 440, 9402 Ninove, Tel.: 054/330.304 www.elektrovanhamme.be  .Deze collega’s hebben zich tevens geëngageerd om vanaf 1 maart 2020 garant te staan voor de service-dossiers van alle toestellen die in het verleden bij Fabelec werden aangekocht, zowel binnen als buiten garantie.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 mrt 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 feb 2021
Sam Herremans | 09 feb 2021

archief