Huis van Kind Tour in Sint-Pieters-Leeuw

Huis van Kind Tour in Sint-Pieters-Leeuw

Hvhkontour-1
ingezonden gemeente SP Leeuw©
 
Hvhkontour-4
 
Hvhkontour-7
 

De ‘Huizen van het Kind on tour’ is een initiatief van EXPOO, het Expertisecentrum Opvoedingsondersteuning van de Vlaamse overheid. Ter inspiratie van de Huizen en de lokale besturen organiseren zij in maart in elke provincie een bustrip met 3 stopplaatsen. Ze houden halt op plaatsen waar het lokale Huis van het Kind op een inspirerende manier vorm krijgt. Startplaats van de bustrip door Vlaams-Brabant was Sint-Pieters-Leeuw.


Het bezoek startte met een ontbijtbuffet in Zonnig Leven. Daarna volgden speeches en een sofagesprek met onder andere David Vits kabinetsmedewerker van minister Wouter Beke, schepen van Gezin en Kinderopvang An Speeckaert, en Dorien Van Ransbeeck, de verantwoordelijke van Huis van het Kind Sint-Pieters-Leeuw. Vervolgens kreeg het bezoek een rondleiding in Huis van het Kind. Daarna reisde de karavaan door naar de Huizen van het Kind in Asse en Zemst.


Tegelijkertijd wordt er een magazine over de werking van de Huizen van het Kind gelanceerd. In dat magazine komt ook het Leeuwse Huis van het Kind bij monde van Greet Timmermans uitgebreid aan het woord. Expoo prees het parcours dat het Huis van Het Kind in Sint-Pieters-Leeuw de laatste jaren heeft afgelegd.


Het Leeuwse Huis van het Kind is vertrokken vanuit de strijd tegen kinderarmoede. Op een paar jaar tijd heeft het zich verbreed naar een werking op steeds meer levensdomeinen en met steeds meer leeftijdsgroepen. De verhuis in 2018 naar het oude bibliotheekfiliaal in de Arthur Quintusstraat samen met een aantal partnerorganisaties zoals Kind en Gezin heeft de samenwerking met die partners ook vergemakkelijkt en verbetert. Ook het ondersteuningsnetwerk voor ouders werd geprezen als een inspirerend voorbeeld.


An Speeckaert, schepen van Gezin: “Ons Huis van het Kind is sinds hun verhuis naar de oude bibliotheek in Zuun echt dé plek bij uitstek geworden voor ouders die met vragen of zorgen zitten rond kinderen en opvoeden. Met hun infosessies, hun ruilwinkel, hun spelruimte, maar ook dankzij het feit dat ze het huis delen met andere organisaties zoals Kind en Gezin bereiken zij heel laagdrempelig die ouders die dit het meest nodig hebben. Als Schepen van Gezin en kinderopvang, Jeugd en Onderwijs kan ik dan ook alleen maar zeer trots zijn op zo’n team van medewerkers en vrijwilligers. We willen die dynamiek en samenwerking alleen maar versterken naar de toekomst.”


artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 mrt 2020
Roger Swalens
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 feb 2021
Sam Herremans | 09 feb 2021

archief