Twee verdachten gearresteerd in SINT-PIETERS-LEEUW

Twee verdachten gearresteerd in SINT-PIETERS-LEEUW

Politie_zone
 

Al gedurende enkele weken, zelfs maanden merkt de lokale politie Zennevallei een stijging van het aantal inbraken. Een nieuw gegeven hierbij was dat inbrekers steeds poogden in te breken via het keldergat van de woning op zoek naar waardevolle voorwerpen, zoals cash geld, bankkaarten, ipads, … Afgelopen nacht werden zo opnieuw verschillende inbraken, al dan niet met buit, aangegeven. 

Omstreeks 4 uur deze ochtend werden de interventieploegen van de politiezone Zennevallei opgeroepen. Het was een passant die de verdachten aantrof en contact nam met de hulpdiensten. De ploegen snelden ter plaatse met onder andere een anoniem voertuig. Op die manier kon alvast één verdachte worden gevat. Een tweede verdachte bevond zich nog aan de woning in het keldergat. Een derde verdachte ging op de vlucht en kon niet meer worden aangetroffen. Een deel van de buit werd bij één van de verdachten nog teruggevonden. 

De verdachten betreffen illegalen, zonder geldige verblijfsdocumenten. Beiden werden ter beschikking gesteld van het Parket Halle-Vilvoorde dat hen voor de ondersrechter te Brussel liet voorleiden. De twee verdachten werden aangehouden. Verder onderzoek moet uitwijzen of de verdachten al dan niet kunnen worden gelinkt aan eerder gepleegde feiten in Sint-Pieters-Leeuw en omstreken.  

Heb jij iets verdachts gezien? Aarzel niet om contact op te nemen met de lokale politie. Wie weet kunnen we dankzij jouw hulp verdachten vatten. 

Slachtoffer?  

1.     Bel onmiddellijk de politie op het nummer 101. 

2.     Bankkaart gestolen? Blokkeer uw  bank- en kredietkaarten via CARDSTOP  070 344 344.

3.     Identiteitskaart gestolen? Blokkeer uw  identiteitsdocumenten via DOCSTOP 00800 2123 2123.

4.     Verwittig uw verzekeraar.

5.     Stel een lijst op van de gestolen goederen. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 mrt 2020
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 feb 2021
Sam Herremans | 09 feb 2021

archief