SINT-PIETERS-LEEUW Gamen tegen Corona kan

SINT-PIETERS-LEEUW Gamen tegen Corona kan

Editiepajot_bart_devill___hannes_hauwaert
ingezonden foto
 

 

Door de coronacrisis wordt er al enkele weken geen les gegeven en moeten we in ons kot blijven. Ouders staan voor een dubbele uitdaging: hun kinderen tijdens deze periode een aangenaam en nuttig tijdverdrijf aanbieden en zorgen dat ze de opgedane kennis van school niet vergeten. Karaton kan alvast helpen om hun taalkennis op peil te houden. Karaton is een educatieve avonturengame met leuke lees- en schrijfoefeningen voor kinderen tussen 6 en 12 jaar. Door speelse oefeningen te maken verzamelt het kind materialen waarmee het nadien zijn paradijs kan uitbouwen. Ouders kunnen de vorderingen van hun kind op de voet volgen via een webplatform, de Karaton Academy. Professionals, logopedisten en leerkrachten, kunnen de oefeningen zelfs personaliseren voor elk kind.

Leeuwenaar Hannes Hauwaert, de maker van het spel, worstelde zelf heel zijn jeugd met dyslexie. Hij heeft Karaton oorspronkelijk bedacht als schoolproject om op een fijne en speelse manier taal te oefenen. Hij wist uit eigen ervaring dat dit niet steeds evident is. Door laureaat te worden van Telenet Kickstart kon hij zijn eigen startup oprichten en het spel uitwerken. Karaton is opgenomen in de accelerator Start it @KBC, die innovatief en schaalbaar ondernemerschap ondersteunt, en geniet de steun van het imec.istart-programma en 'Blue Health Innovation Center' powered by Microsoft. Karaton maakt eveneens deel uit van het Europese A is for App project. Dit project heeft als doel kinderen met leesmoeilijkheden een steun in de rug te geven met de best mogelijke apps en games die leesvloeiendheid bevorderen. Het heeft als doel deze tools beschikbaar te maken aan zoveel mogelijk leeszwakke kinderen in de dagelijkse klaspraktijk en ondersteunt leerkrachten in het gebruik van leesapps en de organisatie in de klas. Karaton heeft zijn deugdelijkheid al bewezen en is bekend bij meer dan 80% van de logopedisten in Vlaanderen. Heel wat van hen zetten de game in als extra tool in hun praktijk. Honderden kinderen in België en Nederland spelen Karaton en maakten samen al meer dan twee miljoen oefeningen.

Voor de geïnteresseerden:  De eerste twee weken zijn alvast helemaal gratis. Omdat wij nadien ons steentje willen bijdragen tijdens deze coronacrisis, geven wij 35% korting op een jaarlicentie. Gebruik daarvoor de code “KARATON2020” en betaal slechts €35 voor een heel jaar speel- en leerplezier. Website: app.karaton.be

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 apr 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 19 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 31 aug 2020

archief