Vergader na, in onze LEEUWse horeca - Bon laat verenigingen vergaderen in lokale horecazaken

C21

Vergader na, in onze LEEUWse horeca - Bon laat verenigingen vergaderen in lokale horecazaken

Vergaderna
 

Fractieleiders Jeroen Tiebout (N-VA) en Wim Peeters (CD&V) lanceren de “Vergader na, in onze Leeuwse horeca”-bon van 100 euro voor elke lokale jeugd-, sport- of cultuurvereniging die ná de coronacrisis gaat vergaderen in een lokale horecazaak. “We roepen iedereen op om nu de voorzorgmaatregelen te blijven respecteren, maar ná de coronacrisis moeten we allemaal massaal uit ons kot komen en onze horeca steunen”, zeggen de fractieleiders. “Als elke lokale vereniging een vergadering verlegt naar een lokale horecazaak, dan wordt iedereen daar beter van”.

Ook in Sint-Pieters-Leeuw voelen de horecazaken de impact van de coronacrisis. Sinds vrijdag 13 maart zijn zowat 30 lokale zaken gesloten. Financieel een zware dobber voor de hardwerkende horeca-ondernemers. Het wordt voor hen een belangrijke uitdaging om ná de coronacrisis de geleden verliezen een beetje goed te maken.

Fractieleiders Jeroen Tiebout (N-VA) en Wim Peeters (CD&V) lanceren nu de “Vergader na, in onze Leeuwse horeca”-bon. Ze stellen de gemeenteraad van april met hoogdringendheid voor om de ongeveer 100 jeugd-, sport- en cultuurverenigingen in Leeuw een bon te geven ter waarde van 100 euro, die ze ten gelde kunnen maken door te vergaderen in een lokale horecazaak.

“Dit is een win-win”, zegt Jeroen Tiebout. “De meeste verenigingen vergaderen sowieso elke maand en krijgen nu een zetje om dat te gaan doen in een aangenaam kader. De horecazaken krijgen zo uitzicht op groepen klanten, die na hun vergadering waarschijnlijk nog even napraten met nog een extra consumptie. Zo heeft iedereen al iets om naar uit te kijken na de coronacrisis”

“Toen Jeroen met het voorstel kwam om samen iets te doen voor onze lokale ondernemers, stelde ik voor om het budget van het geannuleerde personeelsfeest hiervoor in te zetten.” zegt Wim Peeters. “De horeca is het kloppende hart van onze gemeente. Met deze maatregel, willen we samen met hen vooruit kijken naar het einde van de corona-pandemie.”

Het voorstel betekent weinig administratieve overlast, want er kan gewoon gewerkt worden via verschillende online aanbieders zoals bijvoorbeeld www.horecacomeback.be, waar horecazaken en klanten nu al terecht kunnen.

De fractieleiders hopen nu dat het voorstel brede steun krijgt van meerderheid en oppositie. “Wie weet zelfs navolging in andere gemeenten”, besluit Jeroen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 apr 2020
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief