Gemeente SINT-PIETERS-LEEUW koopt mondmaskers aan voor inwoners

Gemeente SINT-PIETERS-LEEUW koopt mondmaskers aan voor inwoners

Mond

Het college van burgemeester en schepenen van Sint-Pieters-Leeuw heeft  40.000 mondmaskers aangekocht via de welbekende organisatie Think Pink, die zich inzet in de strijd tegen borstkanker.
Zo zal de gemeente elke burger (vanaf 12 jaar) een stoffen mondmasker kunnen bezorgen.

De maskers zijn individueel verpakt. Het betreft drielagige stoffen mondmaskers. Een eerste externe laag bestaat uit micro-polyester, de tweede centrale laag is gemaakt uit een antibacteriële stof op basis van zilverionen, en de derde, binnenste laag (die tegen het aangezicht aansluit) bestaat uit 100 % katoen.
De maskers kunnen tot 50 x hergebruikt worden door ze eenvoudig op 60° te wassen.

De levering wordt verwacht over 2 à 3 weken. In de eerste week van mei zal gecommuniceerd worden hoe de verdeling praktisch zal verlopen. Tot dan heeft het geen zin zich bij het bestuur aan te melden.

Om de prijs te drukken plaatste de gemeente Sint-Pieters-Leeuw de aankoop samen met het gemeentebestuur van Kapelle-op-den-Bos, waarvoor ook nog eens 12.000 mondmaskers werden besteld.

Burgemeester Luc Deconinck: “Het is goed dat we alle Leeuwenaren zo snel mogelijk een degelijk mondmasker kunnen bezorgen. Het is nu stilaan zeker dat het dragen van een mondmasker in vele omstandigheden verplicht zal zijn eens de strenge maatregelen versoepeld worden. We bereiden nu volop de verdeling voor zodat we daar onmiddellijk na levering mee kunnen starten. Mooi meegenomen is dat de maskers geleverd worden door de non-profit organisatie Think Pink en dat de opbrengst dus ten goede zal komen aan de werking van dit fonds in Vlaanderen.”

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 apr 2020
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 19 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 31 aug 2020

archief