Felicie Bulckaert uit SINT-PIETERS-LEEUW werd vandaag 100 jaar

Felicie Bulckaert uit SINT-PIETERS-LEEUW werd vandaag 100 jaar

Felicie_bulckaert
Felicie Bulckaert werd vandaag 100 jaar.Foto © Julien Steens
 
Felicie_bulckaert_v
 

Felicie Bulckaert werd vandaag 100 jaar. Alle buren droegen hun steentje bij om een korf met snoepgoed af te geven. Om 11u stond iedereen aan zijn deur en kon ze een daverend applaus in ontvangst te nemen. Ze glunderde. Ze stond van deze morgen al aan haar raam op uitkijk of er toch geen verrassing zou plaats hebben. In naam van de burgemeester , het schepencollege en het  gemeentebestuur werden de geschenken overhandigd. Het was een speciale viering maar ze genoot er toch van ondanks deze coronatijd.

 

Félicie is geboren op 25 april 1920 in Linkebeek. Zij is de tweede dochter van Maurice Bulckaert en Amélie Swaelen die samen een beenhouwerij in het dorp uitbaatten.
In 1948, na de moeilijke oorlogsjaren trouwde zij en verhuisde naar Brussel. Ze hield er een winkel van ondergoed, gelegen halfweg tussen de Zavel en de Oude Markt, rechtover het mooie Hortagebouw van het Volkshuis.
In 1963, besloot het koppel om te leven zoals vele Brusselaars het al deden: in de dag werken in de stad en ’s avonds genieten van de goede lucht van de periferie. Ze kochten een huisje in Sint-Pieters-Leeuw en ze gingen elke dag naar de stad met de ‘boerentram’.
In 2015 toen ze 95 werd heeft zij een zware beslissing genomen: ze heeft haar wagen verkocht omdat “het toch te gevaarlijk” werd. Zij heeft zich dan georganiseerd om alleen te wonen en zo weinig mogelijk afhankelijk te zijn van anderen, en zo blijft het leven “lekker druk”: 3 kaartenclubs elke week, bloemschikken, contacten met buren, kenissen, vrienden en familie die allemaal nog altijd met veel plezier bij haar op bezoek komen.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 apr 2020
Marc Sluys
Julien Steens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 19 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 31 aug 2020

archief