Eerste bewoners nemen eind 2023 intrek in assistentiewoningen Zuunhof in LEEUW

C21

Eerste bewoners nemen eind 2023 intrek in assistentiewoningen Zuunhof in LEEUW

563d5b36-642c-45af-80fb-790d6ce0c5bc
 

Eén jaar na de beslissing om 30 assistentiewoningen te bouwen vlak naast WZC Zilverlinde werd nu de definitieve bouwaanvraag ingediend. De bouwaanvraag bevat ook een wintertuin die mooi aansluit bij het geheel. 

“Als alles verder volgens plan blijft lopen, kunnen de eerste bewoners eind 2023 hun intrek nemen in de nieuwe assistentiewoningen”, aldus schepen van Welzijn, Jan Desmeth. 

Het gemeentebestuur van Sint-Pieters-Leeuw en bouwfirma IPON finaliseerden
recent alle details voor de assistentiewoningen. In totaal gaat het om 24 woningen met één slaapkamer en 6 woningen met twee slaapkamers op de bovenste verdieping. 

“In dit project worden de meest moderne technieken gebruikt zoals geothermie en zonnepanelen. Hierdoor worden er geen fossiele brandstoffen meer gebruikt waardoor dit project bijdraagt tot de vermindering van de CO2 uitstoot, een mooi voorbeeld van duurzaamheid. Als je dit dan ook nog eens combineert met groene daken zijn we klaar voor de toekomst.”, besluit Jan Desmeth. 

Het lokale bestuur koopt ook 21 ondergrondse parkeerplaatsen aan, waarvan er twee voorzien zijn voor bezoekers en zorgverstrekkers. De werken voor de ondergrondse parking starten begin volgend jaar en nemen een klein jaar in beslag. Tegen eind 2023 worden dan de eerste bewoners in deze 30 nieuwe assistentiewoningen effectief verwacht. 

Paul Defranc, Schepen van Milieu: “Als schepen van Leefmilieu ben ik uiteraard verheugd dat we in dit project de meest moderne technieken hebben kunnen inzetten zoals geothermie en zonnepanelen. Hiermee beantwoorden wij aan ons engagement in de burgemeestersconvenant. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 apr 2020
Marc Sluys
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 06 mrt 2024
Marc Sluys | 06 mrt 2024

archief