Kathleen D’Herde, doet oproep aan het college tot herstarten wegenwerken

Kathleen D’Herde, doet oproep aan het college tot herstarten wegenwerken

Pepingensesteenweg_01-05-2020
Foto ingezonden
 

Kathleen D’Herde, Open Vld gemeenteraadslid, vroeg begin april aan het college om te onderhandelen met de aannemers van de wegenwerken in onze gemeente, om de opgeschorte werken terug op te starten.

Het college gaf als antwoord dat ze hiermee bezig waren. Tijdens de gemeenteraad van gisterenavond, een maand later, herhaalde ik mijn vraag. Hierop antwoordde Bart Keymolen, bevoegd schepen, dat de werken in Ruisbroek reeds terug zijn opgestart en dat de vooropgestelde datum voor de L.Kreperlaan 18 mei is om de werken te starten. Voor de werken aan de Pepingensesteenweg is er nog geen datum vooropgesteld.

Ongelooflijk!

De 1ste fase van de werken aan de Pepingensesteenweg/J.Depauwstraat zijn gestart in juni 2019. Om de werken te beëindigen rest er maximum één week om alles af te werken, enkel de toplaag ontbreekt nog. Sinds 7 weken wordt er niet meer verder gewerkt en heeft men een kraan over straat gezet, zodat zelfs de omwonenden ook nog steeds de omleidingen moeten volgen. 

Het is onbegrijpelijk dat het gemeentebestuur aan deze werken geen prioriteit geeft, vooral omdat hierdoor heel veel inwoners nodeloos moeten omrijden, nl.

De bewoners van de Pepingensesteenweg zelf

Alle bezoekers van het recyclagepark, dat gevestigd is op het einde van de Pepingensesteenweg 

De bewoners van de straten waar de omleiding loopt, niet alleen door het extra verkeer maar ook omdat zij zelf door de invoering van het éénrichtingverkeer kilometers moeten omrijden. 

De ondernemers/zelfstandigen, die moeilijk te bereiken zijn

Het personeel van gemeente dat in de Brabantpoort werkzaam is

Het personeel van de politie Zennevallei en de patrouilles, die voor heel veel oproepen de omleidingen moeten volgen 

De Open Vld fractie roept dan ook op aan het college om de onderhandelingen met de aannemer opnieuw te voeren en zo snel mogelijk werk te maken van de heropstart van de werken aan de Pepingensesteenweg.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 mei 2020
Marc Sluys
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 19 sep 2020

archief