SINT-PIETERS-LEEUW Niemand van bewoners en personeel WZC Sint Antonius testten positief

SINT-PIETERS-LEEUW Niemand van bewoners en personeel WZC Sint Antonius testten positief

Editiepajot_bart_devill___sint_antonius
ingezonden foto
 

 

De laatste tijd horen wij de meest nefaste berichten uit de Woonzorgcentra. Iedere dag worden nog  de al dan niet bevestigde coronadoden geteld. Het beangstigt, niettegenstaande de meest stringente maatregelen die nochtans overal worden genomen. Maar het kan blijkbaar ook anders. In Woonzorgcentrum Sint-Antonius werden alle personeelsleden getest evenals alle bewoners en niemand testte positief! Wij contacteerden de zoon van een van de bewoners en deze bevestigde het goede nieuws. Johnny Maeschalck: “Inderdaad, zopas bevestigde mijn zus, die er directielid is en als verantwoordelijke voor keuken en onderhoud in het WZC is tewerkgesteld, dat 96 personeelsleden en 124 bewoners werden getest en dat niemand is besmet. Houden zo durf en wil ik aangeven.  Van in het prille begin werden zeer strikte richtlijnen gehanteerd en door iedereen ook scrupuleus gevolgd.  Het is niet leuk alles te moeten beperken tot een wekelijks woensdags zwaaimoment, maar als het loont is het dan toch nog best accepteerbaar.  Wij kunnen er iedereen maar dankbaar voor zijn.  Top.  De ook duidelijke en goede communicatie toen er opnieuw even aan het openen der deuren werd gedacht hielp.  Een pluim voor werkelijk alle personeelsleden!”

 

In het WZC wordt dan ook niets aan het toeval overgelaten: Bij het binnen komen, slechts 1 ingang (nu) moet iedereen zijn handen ontsmetten. Iedere dag  wordt de temperatuur 2X per dag van het personeel gemeten, bij het begin van de shift en na de middagpauze;  bij koorts (37.5) moeten ze naar huis. Iedereen werkt met mondmaskers, zowel administratie, keuken, onderhoud, socioale dienst en natuurlijk de paramedische beroepen. Sinds 25/04 werken de verpleegkundige en verzorgende met schermen. De berwoners eten vanaf 11/03 al op hun kamer, wat voordien in een living (allemaal samen) gebeurde. Geen enkele bewoner mag het woonzorgcentrum verlaten. Briefingmomenten worden in de leefruimtes gehouden zodanig dat er voldoende afstand is tussen de personeelsleden. De kinesisten werken per afdeling ipv van in een gemeenschappelijke ruimte. Er werd extra aandacht besteed aan het ontsmetten van handgrepen, deurklinken, telefoons en liften De bewoners hebben de mogelijkheid om via het ergo-animatieteam te communiceren via een speciaal platform Compaan, een soort skype, dat is gebruiksvriendelijk voor de senioren.  Je kan de bewoner zien en andersom, je kan er foto’s op zetten, mailen enz. Iedere afdeling heeft ook een zwaaimoment, voormiddag of namiddag.

Woonzorgcentrum Sint Antonius Jules Sermonstraat  Sint-Pieters-Leeuw  heeft een capaciteit van 119 bedden voor residentieel verblijf, een centrum voor kortverblijf met 5 bedden, een dagverzorgingscentrum 15 personen. en 25 serviceflats. Zowel ouderen met een zekere mate van zelfstandigheid als volledig zorgafhankelijke personen kunnen gebruik maken van de dienstverlening. Een specifieke afdeling voor dementerenden(Dienst Bijzondere Aandacht) zorgt ook voor de opvang, begeleiding en huisvesting van deze kwetsbare bewonersgroep

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 mei 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 19 sep 2020

archief