SINT-PIETERS-LEEUW – Lokale binding bepalend bij toewijzing assistentiewoningen

C21

SINT-PIETERS-LEEUW – Lokale binding bepalend bij toewijzing assistentiewoningen

Sh2_0915_01__3___groot_
 

 De band met de gemeente Sint-Pieters-Leeuw wordt hét criterium om in de toekomst assistentiewoningen toe te wijzen.

“De chronologische volgorde uit het verleden blijft behouden, maar voor de toekomst creëren we 4 verschillende categorieën van kandidaat-bewoners. Door de invoering ervan geven we voorrang aan onze inwoners met een sterke lokale band en verankering”, aldus schepen van Welzijn Jan Desmeth. 

De 1ste categorie zijn inwoners die al 25 jaar of meer in onze gemeente gedomicilieerd zijn. Een 2de categorie bestaat uit voormalige inwoners, die vroeger al eens meer dan 25 jaar in onze gemeente woonachtig waren. Inwoners die al minstens 5 jaar in Sint-Pieters-Leeuw woonachtig zijn vormen de 3de categorie. De laatste en 4de categorie zijn dan kandidaat-bewoners met een familielid - tot in de 2de graad - dat al minstens 5 jaar in Sint-Pieters-Leeuw woont.

Binnen elke categorie geldt de volgorde van inschrijving.

 Jan Desmeth: “Voor de grote vakantie ontvangen alle mensen, die zich uit voorzorg reeds inschreven, een brief waarin ze kunnen aangeven of ze interesse hebben voor de assistentiewoningen in Ruisbroek en/of Zuun. De oorspronkelijke datum van inschrijving wordt meegenomen naar de toekomst en blijft dus behouden.”

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 mei 2020
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief