SINT-PIETERS-LEEUW - Geen besmettingen in woonzorgcentrum Zilverlinde

SINT-PIETERS-LEEUW - Geen besmettingen in woonzorgcentrum Zilverlinde

Ldc_meander_2
©Gemeente Sint-Pieters-Leeuw
 

Bewoners en personeel woonzorgcentrum Zilverlinde getest op covid-19: iedereen test negatief!

Afgelopen donderdag werden alle bewoners en personeelsleden van het woonzorgcentrum Zilverlinde getest op covid-19, goed voor zo’n 226 tests. We zijn zeer blij te kunnen melden dat al onze medewerkers en al onze bewoners negatief hebben getest. Eerder werden er reeds 20 tests afgenomen, deze waren ook telkens negatief, wat komt op een totaal van 246 tests.

 "We hebben nu een duidelijk beeld van de gezondheidstoestand van het personeel en de bewoners van het woonzorgcentrum. Deze uitgebreide testing is belangrijk voor de continuïteit van de zorgverlening. Alle personeelsleden zijn nog steeds gezond. Ook bij de bewoners hoeven we alleen maar positief nieuws te melden en dat stemt ons gelukkig.

 De medewerkers van het woonzorgcentrum blijven extra waakzaam tijdens het toedienen van de zorgen om een verspreiding van het virus te voorkomen. De strenge maatregelen blijven overal in het WZC van kracht. Een covid-19-test is en blijft een momentopname. De positieve resultaten zijn dan ook geen reden om minder alert te zijn. Integendeel, het is wel een mooie opsteker voor al onze medewerkers om op de ingezette weg verder te gaan.

 Wij willen de omstandigheden zo optimaal mogelijk houden, zowel voor de bewoners als voor het personeel. Het beperkt bezoek onder strikte voorwaarden zal daarom pas van start gaan op maandag 25 mei 2020 en niet op 18 mei. We willen dit met het volledige team zeer grondig voorbereiden en alles goed testen zodat het bezoek veilig en vlot kan verlopen. Meer nieuws over reservaties, preventiemaatregelen en andere info wordt per brief en mail verstuurd naar de betrokkenen rond 15 mei 2020. Wij rekenen alvast op jullie begrip!" meldt de gemeente Sint-Pieters-Leeuw.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 mei 2020
Roger Swalens
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 26 mei 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief