Basisscholen in Sint-Pieters-Leeuw zijn klaar voor een veilige heropstart

Basisscholen in Sint-Pieters-Leeuw zijn klaar voor een veilige heropstart

Image002

 

De Basisscholen in Sint-Pieters-Leeuw zijn klaar voor een veilige heropstart. De Nationale Veiligheidsraad kondigde aan dat scholen vanaf 15 mei gedeeltelijk mogen heropstarten met lessen in de scholen. In de gemeentelijke basisscholen van Sint-Pieters-Leeuw werkte de preventieadviseur, in samenwerking met de directies, voor elke school een volledige risicoanalyse uit.

Er werden een heel wat maatregelen getroffen zodat het zowel voor de kinderen als het personeel veilig is om opnieuw naar school te gaan. Zo zullen de klasgroepen verdeeld worden in groepen van 10 tot 12 leerlingen, zijn er extra kraantjes, zeep en handgel voorzien en zal er extra gepoetst en ontsmet worden.

 Dankzij de inzet en goede samenwerking van iedereen kunnen alle scholen in Sint-Pieters-Leeuw hun klasdeuren weer openen voor het eerste, tweede en zesde leerjaar. 15 mei geldt als proefdag, zodat in het weekend al een eerste keer kan worden geëvalueerd en indien nodig bijgestuurd. Maandag 18 mei wordt dan het nieuwe startschot van het laatste trimester gegeven.

 De kinderen die nog geen les volgen op school krijgen nog steeds via preteaching nieuwe leerstof aangereikt door hun juf of meester. De leerlingen die geen opvangmogelijkheid hebben thuis zijn welkom op school, maar zullen ook hier de nodige richtlijnen moeten volgen om de veiligheid te garanderen.

 Schepen van Onderwijs, An Speeckaert: “De voorbije weken hebben onze Leeuwse scholen alles in het werk gesteld om de heropstart van de scholen veilig te kunnen laten verlopen. Ik hoop dan ook dat de ouders het nodige vertrouwen hebben in de school en de kinderen van het eerste, tweede en zesde leerjaar naar school laten gaan. Ik wil alle kinderen een veilige heropstart toewensen en ik wens ze heel veel succes bij de start van hun eerste schooldag na een lange isolatieperiode.

 

 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 mei 2020
Roger Swalens
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief