Bibliotheek Sint-Pieters-Leeuw opnieuw open

C21

Bibliotheek Sint-Pieters-Leeuw opnieuw open

Heropening_bib
 

 

Vanaf dinsdag 26 mei gaat de hoofdbibliotheek in Sint-Pieters-Leeuw op voorzichtige wijze weer open voor het publiek, met beperkte openingsuren en -dagen. Onder strikte voorwaarden kunnen bezoekers zelf materialen komen lenen.

 De bibliotheek krijgt een eigen circulatieplan om de fysieke afstand te garanderen. Er worden maximum 25 personen toegelaten, dat aantal wordt gemeten aan de hand van de 25 beschikbare mandjes die bezoekers krijgen bij het binnengaan. Er is een aparte in- en uitgang, de ingang is verplaatst naar de Pastorijstraat. Handen worden ontsmet bij het binnenkomen, een mondmasker is aangeraden.

De bibliotheek is niet toegankelijk als ontmoetingsplaats. Ter plaatse lezen, werken of studeren zal niet kunnen.
De hoofdbibliotheek is open van dinsdag tot donderdag van 14 tot 16 uur, vrijdag van 14 tot 19 uur en zaterdag van 9.30 tot 12.30 uur. Maandag en zondag is de bib gesloten.

 De bestaande alternatieve dienstverlening blijft bestaan. Via de afhaalbib kunnen de leners materialen reserveren en ophalen op een afgesproken uur. Beginnende lezers kunnen een leespakket op maat aanvragen en onze bezoekers kunnen nog steeds op afspraak gebruikmaken van onze pc’s. Het inleveren van de boeken kan alleen via de inleverbus. Daar worden de materialen 3 dagen in quarantaine gehouden.

 Filiaal Negenmanneke opent een week later, op woensdag 3 juni. Hier gelden de normale openingsuren: woensdag van 14 tot 16 uur en zaterdag van 10 tot 12 uur.
De bibliotheekpunten in Ruisbroek (’t Paviljoentje) en Vlezenbeek (De Merselborre) zullen opengaan van zodra deze gebouwen hun deuren mogen openen.

 Jan Desmeth, Schepen van Bibliotheek: “Na het opstarten van de afhaalbib, de beperkte toegang voor computerwerk en de leespakketten voor de eerste drie leerjaren, zetten we een volgende stap. Op een veilige maar haalbare manier kunnen jullie opnieuw zelf kiezen uit onze collectie, weliswaar met een beperkt aantal op hetzelfde moment en een aparte in- en uitgang. Veel plezier en voldoening met de uitgeleende items.”

 

 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 mei 2020
Roger Swalens
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief