Sint-Pieters-Leeuw opent blokspot voor studenten

Sint-Pieters-Leeuw opent blokspot voor studenten

Jeugd_jeugdcentrum
ingezonden afbeelding
 
Goed nieuws voor de Leeuwse studenten: Het lokaal bestuur van Sint-Pieters-Leeuw stelt vanaf donderdag 28 mei 2020 dan toch een blokspot open voor haar studenten. Dit bleek lange tijd onmogelijk omdat de gemeentelijke gebouwen vrijgehouden werden voor de opvang van schoolkinderen.

 

 

Het bestuur is zich echter bewust van de grote nood aan een rustige studeerplek. Er werd met succes gezocht naar een oplossing. Laekelinde opent vanaf 28 mei de deuren om studenten een rustige studeerplek aan te bieden.
 

Het zal er anders aan toe gaan dan tijdens de andere blokperiodes. Niet enkel de zolder zal ter beschikking woorden gesteld, ook het barlokaal en de polyvalente zaal zullen dienstdoen als studieruimte. De strengere voorschriften gelden ook hier voor de studenten. Zo kan men enkel toekomen tussen 8.30 uur en 9 uur, dient men zich op voorhand in te schrijven en moet men steeds dezelfde studietafel gebruiken. 
 

Omwille van de social distance maatregelen, zijn het aantal beschikbare plaatsen beperkt. We roepen jongeren op om enkel gebruik te maken van de blokspot wanneer ze thuis geen rustige studeerplek hebben. Naar de blokspot komen voor de gezelligheid van samen studeren is nu geen prioriteit.

 

Schepen van Jeugd en Onderwijs, An Speeckaert: ‘Wij willen de jongeren die er nood aan hebben een rustige en veilige studeerplek bieden. Aangezien grootouders nu terug op hun kleinkinderen mogen passen, hoeven wij Laekelinde niet meer vrij te houden voor de noodopvang. Hierdoor kunnen wij ook dit jaar een blokspot organiseren in Laekelinde.’

 

Geïnteresseerde studenten kunnen zich inschrijven via https://forms.gle/cegCGbCiNUmnp2f77 en zullen nadien gecontacteerd worden door de jeugddienst.

 

Meer info? Bel naar: 02 370 28 80 of mail naar: jeugddienst@sint-pieters-leeuw.be.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 mei 2020
Roger Swalens
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 09 jul 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 29 jun 2020

archief