SINT-PIETERS-LEEUW - Vlezenbekenaar Erik Sluys geeft commentaar op Klara

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Vlezenbekenaar Erik Sluys geeft commentaar op Klara

Duosluys2
Erik Sluys met zijn vrouw, de pianiste Katsura Mizumoto. - Foto's Kos.
 
15

Erik Sluys zal op radio Klara de halve finales van de Koningin Elisabeth Wedstrijd voor Viool van commentaar voorzien (dagelijks tussen 20 en 23u), en is eveneens gastcommentator voor de finale-avond.

Erik Sluys groeide op in Vlezenbeek. Na zijn humaniorastudies aan het St-Jan Berchmans college in Brussel (Grieks-Wiskunde), studeerde hij viool bij Georges Octors en Elisa Kawaguti, om zich nadien in Duitsland te vervolmaken bij Joshua Epstein waar hij als één van de weinige Belgen het diploma 'Konzertreife für Violi­ne' behaalde.

Sinds 1995 is hij als assistent-concertmeester ver­bon­den aan het "Symfonieorkest van Vlaanderen" en is lid van het "Ensemble Musiques Nouvelles."

Hij is leraar viool aan de Kunsthumaniora van Brussel en aan de Muziekacademie van Anderlecht. Heel wat winnaars van de Nationale Muziekwedstrijd voor de Jeugd, Axion Classics, zijn leerlingen van hem.

Sinds 1998 vormt hij een vast duo met zijn vrouw, de pianiste Katsura Mizumoto, waarmee hij al over heel de wereld concerteerde (www.duosluys.be ).

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 mei 2009
Marc Sluys
Kos
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief