SINT-PIETERS-LEEUW: Geen jaarmarkten dit jaar uit voorzorg voor Covit 19

C21

SINT-PIETERS-LEEUW: Geen jaarmarkten dit jaar uit voorzorg voor Covit 19

Dsc_9280_01__large_
Geen jaarmarkten in 2020 in Leeuw. Foto Emile Devogeleer
 

De jaarmarkten in Ruisbroek, Vlezenbeek en Sint-Pieters-Leeuw, die traditiegetrouw plaatsvinden in het najaar, zullen dit jaar helaas niet doorgaan. Dat heeft het schepencollege beslist uit voorzorg voor het coronavirus. 

 

Het bestuur acht het onmogelijk om deze evenemen ten – die steevast voor een grote volkstoeloop zorgen – in coronaveilige omstandigheden te organiseren. Daarom worden nu alle jaarmarkten in 2020 geannuleerd.

 

De kermissen kunnen wel doorgaan, uiteraard met de nodige maatregelen en op voorwaarde dat de overheid geen strengere maatregelen aankondigt. Ook kermis Negenmanneke kan doorgaan, maar jammer genoeg zullen de randactiviteiten die sinds vorig jaar werden opgestart, dit jaar niet kunnen doorgaan. 

 

Burgemeester Luc Deconinck: “Het is met veel spijt in het hart dat we deze beslissingen nemen, want het zal voor het eerst zijn in vele jaren dat onze jaarmarkten niet kunnen doorgaan. We hadden de beslissing nog even uitgesteld in afwachting van de evolutie van een eventuele tweede golf, maar het is nu wel duidelijk dat die ingezet is. We moeten uiteraard  voorrang geven aan de gezondheid en de veiligheid van de burgers, en dus zullen de traditionele jaarmarkten dit jaar uitzonderlijk niet doorgaan. We zullen nu in overleg treden met de handelaarsverenigingen om na te gaan of en wanneer eventueel alternatieve kleinschaliger evenementen in veilige corona-omstandigheden kunnen georganiseerd worden. De lokale kermissen gaan wel door.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 jul 2020
Marc Sluys
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 06 mrt 2024
Marc Sluys | 06 mrt 2024

archief