SINT-PIETERS-LEEUW - Cannabisplantage ontdekt

SINT-PIETERS-LEEUW - Cannabisplantage ontdekt

Editiepajot_logo_politie_200p

Gisteren begaven een elftal inspecteurs van de politiezone Zennevallei zich naar een pand in Sint-Pieters-Leeuw. Na een vooronderzoek van enkele maanden, was de tijd rijp om het industrieel gebouw binnen te vallen en daders op heterdaad te betrappen. Laat op de avond startte de huiszoeking en diep in de nacht verlieten onze diensten het gebouw met allerhande stalen en negen gearresteerden. 

 

Positieve huiszoeking  

In het gebouw werd materiaal aangetroffen om plantages in te richten (dozen met lamp armaturen, zak met doorschijnende gripzakken, elektriciteitskabels, moederborden met stopcontacten, transformatoren). Verder vond de lokale politie Zennevallei een groot aantal meststoffen en chemische producten, onder andere in de kledijkastjes en los op de grond. Daarnaast werden tal van vuilniszakken met afval van een vorige cannabisplantage terug gevonden. 

 

Eveneens vonden de inspecteurs plastieken bakjes terug voor stekplantjes. In nog een andere ruimte werden een aantal potten met restanten van cannabis van een eerdere plantage, alsook een aantal chemische producten gevonden. Op de bovenverdieping merkten de inspecteurs grote automatische klimaatregelaars. Deze regelen de luchtkwaliteit in de plantages en kunnen automatisch de luchtvochtigheid en andere regelen. Het ging dus om een professionele installatie.  

 

Verder ontdekten de inspecteurs een grote plantage dat in gereedheid werd gebracht voor teelt. In totaal telden de diensten 1 920 potten tot bovenaan gevuld met aarde en meststof. Verder troffen onze diensten 132 lampen aan die boven de plantages hingen. 

 

De magistraat van het Parket Halle-Vilvoorde werd verwittigd. De vrijheidsberoving van de negen gearresteerde personen werd bevestigd. Het ging om drie mannen (één Belg en twee Nederlanders van Marokkaanse origine) en zes vrouwen van Bulgaarse afkomst. De verdachten werden allen onderworpen aan een verhoor. De plantage werd vernietigd door de civiele bescherming en restanten van de cannabis werden in beslag genomen voor eventuele staalafname. Bijstand werd ook gevraagd aan de brandweer Vlaams-Brabant West voor technische ondersteuning. Daarnaast werden drie voertuigen in beslag genomen, waarvan één Mercedes met een aanzienlijk kostenkaartje. 

 

Het parket heeft nu een onderzoeksrechter gevorderd die zal beslissen over de verdere aanhouding van de negen personen.

 
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 sep 2020
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief