Sint-Pieters-Leeuw - Van bouwgrond naar landbouwgrond

C21

Sint-Pieters-Leeuw - Van bouwgrond naar landbouwgrond

Reysberg_cr
 

In Sint-Pieters-Leeuw wordt een nieuw gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan(RUP) Reysberg uitgewerkt. Hiermee zorgt de gemeente er voor dat van bouwgrond opnieuw landbouwgrond wordt gemaakt

Het doel van dit RUP is het planologisch herbestemmen naar een hoofdzakelijk open ruimte bestemming van de zone tussen Brusselbaan/Gladiolenlaan en de Reysveldweg. Deze zone werd in het Vlaams strategisch gebied rond Brussel (VSGB) sinds 1 januari 2017 als woongebied Art A2.1. bestemd (voordien Bouwvrij Agrarisch gebied).

De opmaak van het RUP Reysberg kadert in de beleidsvisie die tijdens de vorige gemeenteraadszitting van 24 september is goedgekeurd. In deze visie staat dat er bij de beoordeling van aanvragen tot omgevingsvergunning of verkavelingsvergunning, een verhoogde aandacht moet zijn  voor het maximaal behoud van de open ruimte bij nieuwe woonontwikkelingen. Dit geldt in het bijzonder voor verkavelingen en groepswoningbouw die een uitdeining van de woonkernen richting de open ruimte inhouden en in het bijzonder bij projecten waar de aanleg van nieuwe wegen noodzakelijk is.

De zone aan de Reysbergveldweg blijft door de opmaak van een RUP behouden als landbouwgebied. Het is  eerste bouwzone die opnieuw officieel  landbouwzone wordt. Binnenkort zullen er nog meer RUP’s worden opgestart om het landelijk karakter van deze zones te bewaren.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 nov 2020
Roger Swalens
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 03 mei 2021
Marc Sluys | 29 apr 2021

archief