Leeuwse dienstencentra houden contact met hun senioren via radioprogramma

C21

Leeuwse dienstencentra houden contact met hun senioren via radioprogramma

Srh
 

 

Sint-Pieters-Leeuw neemt een bijzonder initiatief. Omdat de bezoekers van de lokale dienstencentra elkaar tijdens deze tweede lockdown niet fysiek kunnen ontmoeten en seniorenbonden de afgelopen maanden ook geen enkele activiteit konden organiseren, willen ze deze mensen op een andere manier dichter bij elkaar brengen.

 Van 13 november tot en met 18 december maken de Leeuwse dienstencentra radio dankzij de samenwerking met Stadsradio Halle. Elke vrijdag is er een speciaal programma rond de drie Leeuwse dienstencentra: “Leeuw tot uw dienst”. Elk centrum komt tijdens deze zes uitzendingen tweemaal aan bod.

Radio Paviljoen op 13 november en 4 december.

Radio Negenhof op 20 november en 11 december.

Radio Meander op 27 november en 18 december.

 Tijdens deze uitzendingen praten presentatoren Kris Baert en Ben Braillard met medewerkers, vrijwilligers en bezoekers van de drie dienstencentra, worden er anekdotes opgehaald en horen jullie tussendoor de mooiste klassiekers en muziek van bij ons. Muzikant Rudi Tastenoe en DJ Babbelaar sluiten om beurt de uitzending muzikaal af.

 Jan Desmeth, schepen van Welzijn: “Met dit initiatief zullen we een leuke ontspanning bieden aan onze bezoekers en senioren van de verschillende dienstencentra. Dat is nodig in deze lockdown-periode zodat we ook de mentale gezondheid opkrikken in deze moeilijke tijden. Via een soort van ketting-telefoon zullen ook senioren, betrokken worden, die (nog) niet naar onze dienstencentra komen.”

 Gunther Coppens, schepen van senioren : “We horen een grote en terechte bezorgdheid voor het mentaal welzijn van de bewoners van onze rust- en verzorgingscentra, maar ook niet bewoners van een rust- en verzorgingscentrum verdienen deze dagen onze aandacht. De afgelopen maanden ging er praktisch niets door voor senioren omdat zij per definitie in de risicogroep zitten. Daardoor konden ook heel wat senioren niet naar de maandelijkse seniorenbijeenkomsten. Daarom willen we de nood naar aandacht en contact met dit mooie initiatief toch een beetje tegemoet komen. Hopelijk bieden we een sprankeltje hoop en warmte in deze korte en donkere dagen.”

 Het programma wordt elke vrijdagmorgen uitgezonden tussen 9 en 11 uur op Stadsradio Halle, te beluisteren via 105.6 FM, via www.stadsradio.be en tal van radio-apps.

 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 nov 2020
Roger Swalens
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief