SINT-PIETERS-LEEUW kan rekenen op 255.000 euro Vlaamse steun voor 9 hectare extra toegankelijk groen

C21

SINT-PIETERS-LEEUW kan rekenen op 255.000 euro Vlaamse steun voor 9 hectare extra toegankelijk groen

Ruisbroekse_kamers
Ruisbroekse kamers
 
Vlezenbeek_pastorie
Vlezenbeek Pastorie
Wipweide
Wipweide
Damiaanpark
Damiaanpark
 

Vlaamse ministers Weyts en Demir investeren samen € 3,5 miljoen om de Vlaamse Rand rond Brussel groener en aantrekkelijker te maken. Ook Sint-Pieters-Leeuw kan rekenen op 255.000 euro Vlaamse steun voor 9 hectare extra toegankelijk groen. Concreet gaat het om De Ruisbroekse Kamers, de pastorietuinen van Vlezenbeek, de uitbreiding van het Damiaanpark in Zuun en een extra stuk aan de wipweide in Leeuw centrum.

Tijdens de twee lockdowns trokken we massaal de vele natuurgebieden, bossen en parken in Vlaanderen in om te wandelen, te fietsen of te ontspannen. Maar in verstedelijkte gebieden is dat lang niet zo vanzelfsprekend. Om aan die vraag tegemoet te komen, sloegen Vlaams minister van de Vlaamse Rand Ben Weyts en zijn collega-minister bevoegd voor Natuur Zuhal Demir de handen in elkaar Samen maken ze 3,5 miljoen euro vrij voor meer toegankelijk groen in de Vlaamse Rand rond Brussel. 

“Ook in Sint-Pieters-Leeuw klinkt de roep naar extra toegankelijk groen”, zegt toekomstig burgemeester Jan Desmeth. “Dankzij de steun van ministers Weyts en Demir kunnen we in onze mooie gemeente. Met deze middelen kopen we een eerste deel van 5 hectare aan van de Ruisbroekse Kamers, 0,8 hectare rond de pastorie van Vlezenbeek, 3 hectare voor de uitbreiding langsheen de Zuunbeek voor de uitbreiding van het Damiaanpark en 0,20 hectare voor de uitbreiding van de Wipweide in Leeuw centrum. Allemaal strategische stukken groengebied die zo beschermd en toegankelijk worden voor onze inwoners.” 

“Met Zuhal en de lokale besturen slaan we de handen in mekaar voor een groene en Vlaamse rand. Vroeger ging het daarbij vooral om het behouden van wat we hadden, nu zorgen we voor éxtra groen en éxtra bomen, we gaan in het offensief”, zegt Vlaams minister bevoegd voor de Vlaamse Rand Ben Weyts.

“De Vlaming heeft tijdens dit aparte jaar de natuur echt herontdekt”, weet ook Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir. “Voor Limburgers is toegankelijke natuur in de buurt de logica zelve, maar in meer verstedelijkte gebieden is dat lang niet zo vanzelfsprekend. Daarom steken we met deze 9 hectare met plezier een tandje bij voor een groener Sint-Pieters-Leeuw.”

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 dec 2020
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief