Volwaardig gemeenteplein voor VLEZENBEEK

C21

Volwaardig gemeenteplein voor VLEZENBEEK

H254-05_-_2020-12-23_-__ontwerp2
Het nieuwe ontwerp.
 
Img_5512
 

Samen met Helon architecten werden de eerste stappen voor de heraanleg van het gemeenteplein in Vlezenbeek gezet. Vlezenbeek krijgt hiermee eindelijk een volwaardig plein.

Het gemeentebestuur bekeek overigens samen met de architecten hoe het huidige café van CC De Merselborre als cultuurcafé kan worden geïntegreerd in het geheel.

 

Jan Desmeth, schepen van Cultuur: “Naast de herinrichting van het plein, plannen we ook een vernieuwing van het café naar een heus cultuurcafé, waar zowel de huidige klanten als de bezoekers van voorstellingen en tentoonstellingen zich nog beter thuis voelen.

Die inrichting zal zowel op vlak van “look and feel” als op vlak van de timing van de werken in nauw overleg met uitbater Kurt De Backer gebeuren. Na meer dan 20 jaar is een investering in een nieuwe inrichting en inboedel wel eens aan de orde.”

 

De transformatiewerken en de aanleg van het plein staan gepland voor 2021.

Het zal er niet alleen fraaier uitzien, ook wordt het aantal parkeerplaatsen gemaximaliseerd.

 

Gunther Coppens, schepen van Gebouwen: “We startten de opwaardering van de buitenaanleg van CC De Merselborre op. Belangrijk hierbij is de kwalitatieve uitstraling die aan zowel het cultuurcafé als aan het plein zal worden gegeven. Vlezenbeek verdient een mooi en aangenaam plein. Bovendien zal door de werken het terras van het cultuurcafé worden geïntegreerd in de functie van CC De Merselborre. Kortom, we streven naar een plek waar het aangenaam vertoeven is voor de cultuurminnende Leeuwenaar.” 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 dec 2020
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief