SINT-PIETERS-LEEUW - Een lente vol girlpower bij KV Zuun

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Een lente vol girlpower bij KV Zuun

U21
 
Futfestival
 

De lentemaanden staan bij KV Zuun in het teken van het meisjesvoetbal. De lokale Leeuwse voetbalploeg organiseert de komende maanden in samenwerking met Voetbal Vlaanderen verschillende projecten om meer meisjes aan het voetballen te krijgen. 

 

"We merkten de laatste jaren dat het vrouwenvoetbal ook lokaal in de lift zit en besloten daarom om ons aanbod voor meisjes uit te breiden. Momenteel hebben we enkel een damesploeg U21, maar volgend seizoen willen we ook onze jeugdwerking voor meisjes uitbouwen." aldus Laurent Houllez, sportief verantwoordelijke voor de jeugdopleiding en het meisjesvoetbal op KV Zuun.

 

Daarom gaat KV Zuun de komende maanden twee projecten uitrollen exclusief voor meisjes. Zo is er op zondag 7 maart een echt Footfestival op de club. Meisjes tussen 5 en 12 kunnen die dag van 15u tot 17u gratis trainingssessies en activiteiten meepikken en krijgen ook een leuk aandenken mee. In april en mei slaat de club de handen in elkaar met lokale basisscholen van Zuun en Negenmanneke voor het Futbalista project. In samenwerking met de turnleerkrachten zullen er de hele maand april gratis naschoolse trainingen aangeboden worden voor meisjes op school. In de maand mei komt er dan een vervolg op de club zelf. 

 

"We zagen eerder al met onze taal- en voetbalstages dat de samenwerking met lokale scholen een win-win is voor beide. Daarom willen we deze succesformule nu ook inzetten om meer meisjes aan het voetballen te krijgen en naar de club toe te leiden." Wouter De Craen, verantwoordelijke van de KV Zuun Academie.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 mrt 2021
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 06 mrt 2024
Marc Sluys | 06 mrt 2024

archief