Kosteloze grondafstand voor een kwalitatieve vervangingsbouw in ZUUN

Kosteloze grondafstand voor een kwalitatieve vervangingsbouw in ZUUN

Woonpunt_zennevallei_
 

Goed nieuws voor de seizoenwijk in Zuun. De sociale huisvestingsmaatschappij Woonpunt Zennevallei zal er 6 verouderde woningen met elk 2 woonentiteiten slopen en vervangen door nieuwe en meer duurzame woningen. Leeuw steunt dit project omdat het een verbetering is voor de wijk en voor de huurders. Omdat dit project enkel kan gerealiseerd worden mits het gemeentebestuur afstand doet van een deeltje van het openbaar domein, namelijk een driehoekig perceel met een oppervlakte van 36 m2 langsheen de Winterlaan, keurde het gemeentebestuur dit punt goed. 

Brahim Harfaoui, schepen van Woon- en grondbeleid: “De woningen van Woonpunt Zennevallei voldoen niet meer aan de huidige normen van woonkwaliteit. Een vervangingsbouw dringt zich dan ook op.” 

Bart Keymolen, schepen van Ruimtelijke ordening: “Bij elk bouwproject streven we naar de best mogelijke ruimtelijke ordening. Dit was ook de visie van de architect. Om een kwalitatief project te kunnen realiseren met een optimale inplanting lijkt het ons dan ook heel normaal dat wij het mini restperceeltje toevoegen 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 mrt 2021
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief