STEAM-kamp verbindt wetenschap, kunst en vrije tijd voor leerlingen van SINT-PIETERS-LEEUW

C21

STEAM-kamp verbindt wetenschap, kunst en vrije tijd voor leerlingen van SINT-PIETERS-LEEUW

Logo_leeuw_

 Tijdens de tweede week van de paasvakantie organiseert Sint-Pieters-Leeuw een STEAM-kamp voor kinderen van het vijfde en zesde leerjaar.

 

STEAM staat voor Science, Technology, Engineering, Arts en Mathematics. Het kampje vindt plaats in Jeugdcentrum Laekelinde en er zal uiteraard rekening gehouden worden met alle coronarichtlijnen.

 

Tijdens het STEAM-kamp doen kinderen spelenderwijs aan taalverwerving, maken ze op een laagdrempelige manier kennis met de onderdelen van STEAM en leren ze een stukje van het vrijetijdsaanbod in de gemeente kennen.

Er kunnen 10 kinderen deelnemen aan het kamp en zo hun innerlijke Einstein, Curie of Warhol ontdekken. De ateliers worden gegeven door een professional van de organisatie Bamm! en worden gefinancierd vanuit de Provincie.

 

An Speeckaert, schepen voor Jeugd: ‘Door kinderen op een positieve manier aan taalstimulering te laten doen, willen we hen warm maken om de Nederlandse taal meer te gaan gebruiken en te oefenen. Hiermee willen we vooral de spreekdurf bevorderen. Verder willen we de kinderen laten kennismaken met het vrijetijdsaanbod in de gemeente. Zo willen we een langdurig effect van de STEAM week bewerkstelligen; kinderen die weinig Nederlands spreken huis, meer vaste kansen bieden om buiten de school Nederlands te spreken.’

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 apr 2021
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief