Groen roept Gemeente Sint-Pieters-Leeuw op om charter werftransport te tekenen

C21

Groen roept Gemeente Sint-Pieters-Leeuw op om charter werftransport te tekenen

Img_20210511_082421
 

Groen Sint-Pieters-Leeuw roept de gemeente Sint-Pieters-Leeuw op om zo snel mogelijk een eind te maken aan gevaarlijke situaties met werfverkeer aan scholen door het charter werftransport te ondertekenen. In dat charter wordt afgesproken om geen werftransporten toe te laten in de schoolomgevingen tijdens de begin- en einduren van scholen. Verder wordt ook het werftransport met tractoren in schoolomgevingen zoveel mogelijk vermeden. Het charter is een initiatief van onder andere de Vlaamse overheid en bouwfederaties. Aangesloten bouwbedrijven krijgen daarna automatisch een melding.

Groen-gemeenteraadslid Jeroen Steeman: “Dinsdagochtend om 8.25u bracht ik mijn dochter voor het eerst met haar nieuwe fiets naar school via de Vanhouchestraat. Tot mijn grote verbazing staan er daar twee grote werfvrachtwagens die het schoolverkeer ernstig hinderen en vele gevaarlijke situaties veroorzaken. Ik hield m’n hart vast. Dit mag zo niet nog een keer gebeuren.

"Op dit moment bouwt de Don Bosco aan de Vanhouchestraat een nieuwe kleuterschool, aan de overkant van de Vanhouchestraat gaat gebouwd worden aan de Wilgenhofsite en rond de Sint-Lutgardisschool zijn werken gepland. Er is kortom veel (noodzakelijk) werfverkeer te verwachten rondom onze scholen. Laten we dan met elkaar afspreken om ervoor te zorgen dat dit niet kruist met ons kwetsbare schoolverkeer", aldus Steeman

Meer info staat op https://charterwerftransport.be/

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 mei 2021
Marc Sluys
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief