Elektrische deelwagens in LEEUW

C21

Elektrische deelwagens in LEEUW

Autodelen_jandesmethbrahimharfaoui
Jan Desmeth en Brahim Harfaoui Foto Ingezonden
 

Binnenkort delen inwoners van Sint-Pieters-Leeuw en de gemeentediensten zes elektrische personenwagens. De gemeenteraad keurde op donderdag 27 mei 2021 een bestek goed, waarmee vooral lokale handelaars deze wagens en bijhorende service kunnen aanbieden.

De gemeentelijke diensten reserveren vooraf de periodes waarin zij de wagens als vervanging van hun eigen dienstvoertuig zullen gebruiken. Dat is uiteraard vooral op werkdagen en overdag.

Jan Desmeth, burgemeester: “Buiten de werkuren, op feestdagen en in het weekend kunnen inwoners deze wagens reserveren via een gebruiksvriendelijke app. Hiermee willen we onze voorbeeldfunctie op vlak van duurzaamheid en innovatie verder gestalte geven. In december 2018 beslisten we reeds dat elke nieuwe personenwagen 100 % elektrisch zou rijden. Dat is logischerwijze ook het geval voor deze voertuigen.”

Opdat inwoners een dergelijke deelwagen relatief dichtbij zou kunnen oppikken, spreiden we deze wagens over verschillende locaties.

Brahim Harfaoui, schepen van milieu: “Het zou weinig zinvol zijn om deze wagens allemaal aan de Brabantpoort of het gemeentehuis te plaatsen. De spreiding over het hele grondgebied is belangrijk om de kansen op veelvuldig delen te maximaliseren. Het is een dubbele stap in de goede richting voor ons milieu. De auto’s zijn elektrisch en worden gedeeld.”

De komende maanden wordt de procedure gevoerd zodat deze deelwagens in de eerste helft van 2022 in het straatbeeld kunnen verschijnen.

Waar zal je de auto’s kunnen vinden?

  • -  Parking OCMW in Ruisbroek

  • -  Parking Kerkstraat in Ruisbroek

  • -  Parking Schockaertstraat/Vendelmansstraat in Negenmanneke

  • -  Parking Zilverlinde in Zuun

  • -  Parking Merselborre in Vlezenbeek

  • -  Parking gemeentehuis aan de Rink

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 mei 2021
Marc Sluys
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief