Parkeer en Zorg hand in hand in SINT-PIETERS-LEEUW

C21

Parkeer en Zorg hand in hand in SINT-PIETERS-LEEUW

Parkeer_en_zorg_olivier_huyghens
Olivier Huyghens. Foto ingezonden
 

Dokters, verplegers en zorgverleners hebben vaak problemen bij het vinden van een parkeerplaats wanneer ze op huisbezoek gaan bij hun patiënten. Vanaf 1 juni kunnen zorgverstrekkers in Sint-Pieters-Leeuw parkeren op bepaalde plaatsen waar men normaal niet mag parkeren. Dit zijn plaatsen voor een oprit of garage.

De plaatsen worden door de eigenaar of huurder kenbaar gemaakt door een Parkeer & Zorg-sticker op te hangen aan hun oprit of op hun garage. Tijdens huisbezoeken kunnen zorgverleners hier tussen 9 en 18 uur parkeren en dit voor maximaal 90 minuten, mits het leggen van hun Parkeer & Zorg-kaart.

De tijd die ze uitsparen, kan dan extra aan zorgbehoevenden worden besteed. Moet de eigenaar of huurder toch in zijn/haar oprit of garage dan kan deze gewoon even bellen naar het GSM-nummer vermeld op de Parkeer & Zorg-kaart van de zorgverstrekker.

Olivier Huygens, shepen van mobiliteit: "Omdat zorgparkeren niet in de verkeerswet staat, gingen we in overleg met onze politiezone Zennevallei. We hebben dit plan samen uitgewerkt met de gemeente Beersel en de stad Halle. We wilden voorkomen dat zorgverleners voor elke gemeente in onze politiezone telkens een andere kaart dienden te gebruiken. Zorgparkeren is een mooi voorbeeld van hoe we elkaar op een joviale en eenvoudige manier kunnen helpen. Daarom willen we iedereen, die een parkeerplaats kan voorzien voor zijn/haar oprit of garage, oproepen om snel een Parkeer & Zorg-sticker aan te brengen."

Via www.sint-pieters-leeuw.be/parkeerpluszorg of via de dienst Mobiliteit 02 371 22 92 kan je vanaf 1 juni een sticker of een kaart aanvragen.

Je vindt bovendien op de website het reglement en een overzicht van de locaties waar parkeren is toegestaan!

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 mei 2021
Marc Sluys
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 21 jan 2022
Marc Sluys | 16 jan 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 jan 2022

archief