SINT-PIETERS-LEEUW kiest voor duurzame gemeentelijke voertuigen

C21

SINT-PIETERS-LEEUW kiest voor duurzame gemeentelijke voertuigen

Logo_leeuw_

De gemeenteraad van donderdag 27 mei 2021 keurde een bestek goed om 7 voertuigen te vervangen, waarvan 3 voor de technische diensten, 3 voor het bezorgen van de maaltijden aan huis en 1 voor de minder mobiele centrale. Van deze vervangingsronde wordt gebruik gemaakt om het wagenpark duurzamer te maken.

Vijf van de zeven voertuigen moeten verplicht aangeboden worden als elektrische voertuigen. De twee overige kunnen aangeboden worden met klassieke brandstoffen, maar als iemand dit wel zou kunnen aanbieden onder elektrische vorm dan krijgt die een voordeel bij de gunningscriteria.

Herwig Smeets, schepen van Welzijn: “Binnenkort zullen onze cliënten van de maaltijden aan huis ons niet echt meer horen aankomen. We zullen immers voortaan met elektrische bestelwagens rijden, met een aparte elektrische batterij voor de koelcel.”

Het is een beleidskeuze die in december 2018 werd vastgelegd; alle personenwagens die worden aangeschaft zullen voortaan elektrisch rijden en alle grotere dienstvoertuigen maximaal elektrisch.

Bart Keymolen, schepen van Openbare Werken: “Goed materiaal is belangrijk om efficiënt te werken. Het motiveert ook de ploegen en zorgt ervoor dat men het werk graag en goed doet. In die filosofie vervangen we, bovenop de personenwagens die gedeeld zullen worden ingezet, nu ook een lichte vrachtwagen met kiepfunctie en twee bestelwagens met gesloten laadbak. We deden reeds een beperkt marktonderzoek en zullen waar het technisch mogelijk is ook bij de technische uitvoeringsdienst voor elektrische voertuigen kiezen. Indien dit niet haalbaar blijkt, voorziet ons bestek dat het meest duurzame voertuig wordt gekozen.”

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 mei 2021
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 21 jan 2022
Marc Sluys | 16 jan 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 jan 2022

archief