SINT-PIETERS-LEEUW - Aanpassing meerjarenplan 2020 - 2025

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Aanpassing meerjarenplan 2020 - 2025

Logo_leeuw_

Zoals het een goed bestuur betaamt, wordt minstens één keer per jaar het geïntegreerd meerjarenplan aangepast. In exploitatie waren amper aanpassingen nodig.

De belangrijkste verschuivingen situeren zich in de investeringen, waarbij het netto- resultaat een quasi nuloperatie is.

In het bouwproject van de Gemeentelijke Basisschool ́t Populiertje, werden de erelonen van de architecten verhoogd, zodat de plannen van de nieuwbouw van ́t Populiertje tot in detail kunnen uitgewerkt worden. Rekening houdend met de normale doorlooptijd en de bouw van de middenschool, waarbij we willen vermijden dat twee werven tegelijkertijd bezig zijn, voorzien we de start van de bouwwerken bij het begin van de volgende bestuursperiode. De eerste schijf van het netto-investeringsbedrag van deze nieuwbouw, ten bedrage van 1,7 miljoen euro, valt bijgevolg buiten de oefening van het huidig meerjarenplan.

Het ANPR-dossier kende een verlaging van 600.000 euro doordat circa 2/3de van de investeringskost door een derde partij zullen gedragen worden en slechts 1/3de door de gemeente zelf.

De verhoging situeert zich voornamelijk in drie dossiers, waarvan er nu gedetailleerde kostenramingen voorliggen in plaats van de initiële schatting om het project te kunnen opstarten.

De jeugdinfrastructuur verhoogt van 1,6 miljoen euro naar een reëlere raming van 2,5 miljoen euro. Wat we altijd deden voor sport, realiseren we nu stelselmatig ook voor jeugd.

De netto-raming voor de inrichting van het oud gemeentehuis te Vlezenbeek stijgt met 150.000 euro zodat - na de werken aan de buitenschil - ook de binneninrichting kan gerenoveerd worden voor de komende decennia. Midden 2022 zou elke inwoner het mooie resultaat moeten kunnen zien in een nieuwe eet- en drankgelegenheid, mede uitgebaat door mensen met een beperking.

De realisatie van de extra waterbuffering en de inrichting van het park in de omgeving van het Wildersportcomplex werd ingeschreven voor 250.000 euro. Dit maakt het parkgebied echt toegankelijk voor alle inwoners en voor kinderen in het bijzonder.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 jun 2021
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief