GemeenteSINT-PIETERS-LEEUW start met aanstelling architect voor gebouwen Chiro Snoopy

C21

GemeenteSINT-PIETERS-LEEUW start met aanstelling architect voor gebouwen Chiro Snoopy

Chirolokalen_klein-1

De gemeenteraad van Sint-Pieters-leeuw keurde op 24 juni 2021 het bestek van de studieopdracht voor de nieuwe jeugdlokalen van Chiro Snoopy goed. Daarmee kan de gemeente nu op zoek naar een architect voor de jeugdlokalen aan de Mekingenweg.

De opdracht omvat de studie met betrekking tot architectuur, de stabiliteit, de technische uitrustingen en omgevings- en infrastructuurwerken.

Olivier Huygens, schepen van Gebouwen: “We willen de leden van Chiro Snoopy voorzien van een duurzaam en solide onderkomen en dat voor een lange termijn. Ook het groeipotentieel is belangrijk. Zo moeten de jeugdlokalen voorzien zijn om grotere ledenaantallen op te vangen. Het is belangrijk dat het gebouw beantwoordt aan alle hedendaagse eisen. Denk maar aan duurzaamheid, energiezuinigheid, brandveiligheid en een goede akoestiek.”

“Daarenboven willen we dat er compact wordt gebouwd zodat er veel speelruimte is voor de leden en willen we dat er voldoende aandacht gaat naar de interactie tussen de verschillende lokalen en de buitenruimte. Ook de keuze van het materiaal is belangrijk, vooral voor het onderhoudsgemak. We denken natuurlijk ook aan de buren; zo willen we dat de nieuwbouw bijdraagt aan het beperken van geluidsoverlast of eventuele andere overlast voor buren”, vult schepen van Jeugd, An Speeckaert aan.

Verder voorziet de gemeente een fietsstalling, een vaste locatie voor een kampvuur of vuurschaal, een vlotte en conforme toegangsweg tot de gebouwen, een verharde zone voor tijdelijk parkeren en een afsluiting van de toegangsweg door middel van een automatische poort met toegangscontrole. Chiro Snoopy wil een inclusieve jeugdbeweging zijn, waar iedereen kan deelnemen aan elke activiteit. Ook naar een goede toegankelijkheid moet dus zeker en vast de nodige aandacht gaan.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 jun 2021
Marc Sluys
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief