Extra acties in LEEUW om vaccinatiegraad te verhogen

C21

Extra acties in LEEUW om vaccinatiegraad te verhogen

Vaccinatie_halle_
 

Vaccinatie gemist? Zet 18 augustus en 8 september in je agenda!

 

Afgelopen maanden stond volledig in het teken van de vaccinatie, ook in Leeuw werd een tandje bijgestoken met als doel het ‘normale’ leven terug te krijgen.

Vele inspanningen werden gedaan en met succes! Bijna 8 op 10 volwassen Leeuwenaren (+18) kregen de afgelopen maanden al minstens 1 prik en bijna 7 op 10 is volledig gevaccineerd. Wanneer we kijken naar de volledige Leeuwse bevolking, ongeveer 35.000 inwoners, zien we dat ongeveer 65 % reeds een eerste prik kreeg. Hier liggen we wat achterop in vergelijking met het Vlaams gemiddelde. Ook binnen de gemeente en haar deelgemeenten/wijken zien we een aantal verschillen in vaccinatiegraad. 

Om de cijfers wat op te krikken, organiseert de gemeente een vaccinatie op locatie.

 

Vaccinatie blijft zeer belangrijk in de strijd tegen het Covid19 virus. Verschillende rapporten, onder meer de rapporten van Sciensano, leren ons dat personen die volledig gevaccineerd zijn, 81 % minder kans hebben om besmet te worden met het Covid19 virus. Bovendien reduceer je de kans om in het ziekenhuis te belanden met maar liefst 99 %. Reden te meer om toch achter die prik te gaan, willen we met z’n allen het virus verslaan!

 

Vaccinatie op locatie

 

Ben je 12+ en nog niet gevaccineerd tegen het coronavirus? Grijp dan nu je kans tijdens de open vaccinatiedagen!

Je kan op woensdag 18 augustus en 8 september, van 17.30 tot 20.30 uur, terecht in LDC ’t Paviljoentje in Ruisbroek of in LDC Negenhof in Negenmanneke.

 

Je kan er terecht zonder afspraak en het is nog steeds volledig gratis.

 

Opendeurdag vaccinatiecentrum De Bres

 

Op woensdag 18 augustus en 8 september kan je ook een hele dag terecht in De Bres (van 9 tot 20.30 uur). Ook hier is registratie niet verplicht en is het vaccin nog steeds gratis.

 

Pfizer of J&J

 

Op 18 augustus en 8 september kan je kiezen tussen het Pfizer vaccin of een vaccin van Johnson & Johnson. Hou er rekening mee dat je bij een Pfizer vaccin 2 prikken nodig hebt en dus best beide data vrijhoudt. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 aug 2021
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 21 jan 2022
Marc Sluys | 16 jan 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 jan 2022

archief