Drie gewapende overvallen in SINT-PIETERS-LEEUW

C21

Drie gewapende overvallen in SINT-PIETERS-LEEUW

Politie_zone
 

De lokale politiezone Zennevallei werd op donderdag 12 augustus 2021 geconfronteerd met twee gewapende overvallen. Beide overvallen vonden plaats in de gemeente Sint-Pieters-Leeuw. Eerder deze week werd ook al een handelszaak in Sint-Pieters-Leeuw slachtoffer van een overval.

Een eerste overval vond plaats rond 17.30 uur bij een apotheek gelegen op de Brusselbaan. Twee verdachten betraden de apotheek via de ingang en bedreigden twee medewerkers met een vuurwapen. De inhoud van de kassa werd vervolgens onder dwang overhandigd. De medewerkers slaagden erin zich na wat duw- en trekwerk te verschansen in de gang. De twee verdachten namen de vlucht met een voertuig.    

Later op de avond werden twee bezoekers van een bankautomaat in het centrum van Sint-Pieters-Leeuw slachtoffer van een overval. Rond 20.20 uur bedreigden twee verdachten de slachtoffers met een mes en een vuurwapen. Onder dwang lieten de verdachten de slachtoffers een grote som geld (600 euro) afhalen uit de bankautomaat. De verdachten vluchtten vervolgens te voet weg met het geld. 

Op maandag 9 augustus omstreeks 16.40 uur vond ook al een overval plaats in een drankenhandel in de Gaston Deruyverstraat. Een verdachte bedreigde de zaakvoerder met een vuurwapen en kon zo met een kleine som geld vluchten.  

 

Voorlopig is het nog niet duidelijk of er een link bestaat tussen de verschillende overvallen. De lokale politiezone Zennevallei onderzoekt de feiten, o.a. op basis van de beschikbare camerabeelden. 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 aug 2021
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief