Diefstal in voertuigen: twee verdachten betrapt in SINT-PIETERS-LEEUW

C21

Diefstal in voertuigen: twee verdachten betrapt in SINT-PIETERS-LEEUW

Politie_zone
 

Op zaterdag 14 augustus 2021 werden in de gemeente Sint-Pieters-Leeuw twee verdachten van een diefstal in voertuigen betrapt. 

Rond 16.30 uur kreeg de lokale politiezone Zennevallei melding van een attente burger. Twee personen waren in de Jan Vanderstraetenstraat verschillende voertuigen aan het controleren of deze al dan niet slotvast zijn. Op basis van een goede persoonsbeschrijving zochten verschillende interventieploegen naar de twee verdachten. Op de Bergensesteenweg te Sint-Pieters-Leeuw werden twee personen opgemerkt die aan de persoonsbeschrijving voldeden. De personen, een man van 19 jaar en een man van 36 jaar,  werden geïntercepteerd en meegenomen voor verhoor. 

Met dank aan een getuige konden de twee verdachten aan een recente diefstal in een voertuig gelinkt worden. De getuige had namelijk vastgesteld dat bij het aanrijden van de politiecombi’s een van de verdachte een aantal voorwerpen in de struiken langs de kant van de Bergensesteenweg wierp. Het bleek om een bankkaart en een tankkaart te gaan van een persoon wonende in de Jan Vanderstraetenstraat, wiens portefeuille zonet uit zijn voertuig gestolen was.

Een onmiddellijke dagvaarding werd door het parket Halle-Vilvoorde uitgevaardigd, waardoor de twee verdachten binnenkort voor de rechtbank zullen verschijnen. 

Wil je een inbraak in jouw wagen voorkomen? Haal er steeds alle waardevolle voorwerpen uit zoals GSM’s, laptops maar ook tankkaarten en boorddocumenten. Zo is het kentekenbewijs een zeer gegeerd doelwit daar dit gebruikt kan worden om andere, gestolen wagens te verhandelen of bij het plegen van verzekeringsfraude. Maak daarnaast je wagen steeds slotvast. Vergeet naast de portieren ook niet de ramen, het open dak en het kofferdeksel goed te sluiten. Contacteer bij verdachte handelingen onmiddellijk het nummer 101. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 aug 2021
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 06 mrt 2024
Marc Sluys | 06 mrt 2024

archief