Wijnmakers Wim en Paula uit SINT-PIETERS-LEEUW vierden hun diamanten huwelijk

C21

Wijnmakers Wim en Paula uit SINT-PIETERS-LEEUW vierden hun diamanten huwelijk

Leeuw_diamant_francq_g__
Wim Francq en Paula Seneca vierden damant
 
Leeuw_diamant_francq
 

Wim Francq (85) en Paula Seneca (83) uit de Kleperlaan in Sint-Pieters-Leeuw vierden hun diamanten bruiloft. Ze leerden elkaar in 1958 tijdens de Expo kennen in een danszaal in Brussel. 

Wim werkte toen voor Beka op de beurs. ’s Avonds danste hij in de Bozart in Brussel. Hij danste met Paula en bleef zijn hele leven dansen met haar. Als technisch inginieur scheikunde werkte Wim nadien bij Philips in Anderlecht. Hij had er regelmatig internationale contacten.
Paula die uit Vilvoorde kwam, werkte tot 1972 als secretaresse bij Renault. Toen zoon Steven werd geboren, stopte ze met werken. 
Een grote actie van Wim zorgde ervoor dat het Negenmanneke in 1957 niet door Brussel werd opgeslorpt. Later stond hij aan de wieg van Davidsfonds Negenmanneke. Zijn grote hobby was vanaf zijn 10 jaar,  vogels kweken. Nadien volgden vissen in een aquarium maar vooral ook wijn maken. Hij is stichter van De Wijngeuzen in Halle, was jaren voorzitter lesgever.  Wim onderhoudt nog zijn wijngaard aan de Bezemstraat. Na het maken van fruitwijn volgde kriekenlambiek, sherry, schuimwijn en uiteindelijk de druivenwijn.
Paula is een kei in scrabble.  Ze nam deel aan tornooien van Oostende tot Hasselt. Ook schrijft ze regelmatig een gedicht. Het diamanten paar stond steeds ten dienste van iedereen. Wim was gul met zijn wijn maar hielp ook persoonlijk waar het kon. Hun gezin groeide met zoon Steven en de kleinkinderen Dina en Lander. 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 aug 2021
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 21 jan 2022
Marc Sluys | 16 jan 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 jan 2022

archief