SINT-PIETERS-LEEUW KV Zuun Old Stars gingen van start

C21

SINT-PIETERS-LEEUW KV Zuun Old Stars gingen van start

Editiepajot_bart_devill___wandelvoetbal_zuun1
foto Bart Devillé
 

 

Enkele weken terug doken ze op in de media: de “KV Zuun Old Stars”. En nu zondag 22 augustus gingen zij ook definitief van start. Hier voor konden zij rekenen op een duwtje in de rug van buurtploeg  “Wandelvoetbal Beersel-Drogenbos. Kon er niet gerekend worden op de medewerking en steun van de weermaker, deze startdag werd toch een succes al is een en ander voor herhaling vatbaar. Er werd gezamenlijk getraind en nadien werd ook een matchke gespeeld en uiteraard ook verbroederd. Wouter De Craen van KV Zuun: “‘Een leven lang voetbal!’ daar gaan we voor, dachten we bij KV Zuun en daarom starten we dit seizoen een wandelvoetbalploeg op voor 55-plussers. Meer en meer mensen blijven vandaag ook op latere leeftijd actief door te fietsen, te lopen … Helaas is er op die leeftijd zelden nog een aanbod om hun lievelingssport te beoefenen: voetbal. De veteranen of het cafévoetbal is dan vaak het laatste hoofdstuk van een lange carrière op de grasmat. Sinds enkele jaren biedt Voetbal Vlaanderen clubs echter de mogelijkheid om ook een wandelvoetbalploeg op te richten. KV Zuun sprong nu ook op de kar en lanceert dit seizoen zijn wandelvoetbalploeg onder de naam KV Zuun Old Stars. “

 

Voor wie het nog niet weet: Wandelvoetbal is een spelvorm speciaal gemaakt op maat van 55-plussers. Het voornaamste verschil met gewone voetbal zit hem uiteraard in het feit dat je niet mag lopen, enkel wandelen. Concreet wil dit zeggen dat er steeds één voet op de grond dient te blijven, net als bij snelwandelen. Twee andere regels die wandelvoetbal specifiëren zijn het feit dat de bal niet boven heuphoogte mag komen en dat fysiek contact verboden is. Een wedstrijd bestaat uit twee helften van 20 minuten en wordt 5 tegen 5 gespeeld zonder keeper.

“De KV Zuun Oldstars zullen eenmaal per week op zondagvoormiddag samenkomen op de club voor een leuk potje voetbal en allicht ook voor een gezellige derden time in de kantine. KV Zuun zorgt voor het materiaal en de nodige ondersteuning. De trainingen in augustus zijn gratis en iedereen is welkom, man en vrouw, vanaf 55 jaar. De eerste bijeenkomst is op zondag 22 augustus om 9u op de club.” zegt Jonathan Vannoppen, trekker van het project. “Met de oprichting van deze voetbalploeg voor 55-plussers hopen we onze maatschappelijke rol in de wijk nog beter te vervullen. We bereiken vandaag al zo’n 250 jeugdspelertjes, hebben twee ploegen in provinciale en richtten recent ook onze tweede meisjesploeg op. Tot nu toe hadden we echter nog geen aanbod voor sportieve ouders en grootouders. Met de KV Zuun Oldstars hopen we ook hen nog beter te betrekken bij de club”, besluit Wouter De Craen verantwoordelijke van de KV Zuun Academie. Wie meer info wil of wil inschrijven kan dat via mail naar bestuur.kv.zuun@gmail.com of op het nummer 0487/620280, of kom gewoon eens kijken naar een matchke.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 aug 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 21 jan 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 jan 2022
Marc Sluys | 16 jan 2022

archief