Oud gemeentehuis VLEZENBEEK krijgt vorm

C21

Oud gemeentehuis VLEZENBEEK krijgt vorm

Masterplan_gebouwen
 

Eerder dit jaar maakte het gemeentebestuur bekend dat vzw De Poel haar intrek neemt in het oud gemeentehuis van Vlezenbeek. Ze zullen er in de toekomst een ‘poelcafé’ uitbaten.

De buitenkant van het mooie gebouw werd reeds onder handen genomen. De gemeenteraad van 16 december keurde het bestek voor de binnenrenovatie goed en nu is het tijd voor een grondige renovatie in het gebouw. Het gebouw deed vroeger dienst als gemeentehuis en later als bib.

Het wordt een sleutel-op-de-deur project waarbij ook het dak zal worden geïsoleerd. Het in stand houden en beschermen van de waardevolle elementen van het gebouw en toch gaan voor innovatie, is de uitdagende taak die de aannemer de komende maanden op zich neemt.

Olivier Huygens, schepen van Gebouwen: “Met deze renovatie gaan we door naar een volgende fase. Het oud gemeentehuis, dat begin de jaren vijftig werd opgetrokken, is een beschermd monument. In mijn ogen is het na al die jaren nog steeds het dorpsgezicht van Vlezenbeek. Het stemt me gelukkig dat we het gebouw in ere kunnen herstellen en er een prachtige functie aan kunnen geven.”page1image53738112

Herwig Smeets, schepen van Welzijn, OCMW en sociale zaken: "De ontwerper-architect en onze diensten voorzien om de werken snel op te starten zodra een aannemer kan worden aangeduid. Zo kan vzw De Poel nog voor de zomer starten met de uitbating van hun eet- en drankcafé. Dat is een mooi vooruitzicht! Ik kijk er immers naar uit om gezellig samen te kunnen komen in het poelcafé. Dat VZW De Poel het café dan ook nog eens kan uitbaten in een karaktervol en uniek gebouw is echt de kers op de taart."

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 dec 2021
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief