SINT-PIETERS-LEEUW - Start uitbreidingswerken parking Coloma

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Start uitbreidingswerken parking Coloma

Image002

Op dinsdag 15 maart 2022 start aannemer Strabo met de uitbreidingswerken van parking Coloma. De bestaande parking van 30 autostaanplaatsen wordt uitgebreid naar 58 plaatsen.

 

Jan Desmeth, burgemeester: “De uitbreiding van de parking kadert in de nieuwe functie van het landhuis de Viron vanaf juni 2022. In de voortuin van het landhuis zullen we fietsenstallingen voorzien. Voor wagens breiden we de bestaande parking Coloma uit, waarna bezoekers via het nieuwe pad van parking naar landhuis kunnen stappen.”

 

Bart Keymolen, schepen van Openbare Ruimte: “Aangezien de uitbreidingszone overwegend in een graszone ligt, moeten er geen bomen gekapt worden. De jonge beuk in de zone wordt wel verplant en de groenbegroeiing aan de rand van de bestaande parking en de rand van het park wordt verwijderd. De circulatie op de parking wordt aangelegd in asfalt, maar de parkeerplaatsen in waterpasserende betonstraatstenen. Er wordt ook een ruime wadi aangelegd om het hemelwater op te vangen. Op die manier zal het hemelwater, dat terecht komt op de bijkomende verharding van de uitbreiding, op natuurlijke wijze infiltreren in het park.”

 

De parking zal in totaal 58 autostaanplaatsen omvatten waarvan 4 voorbehouden voor mindervaliden en 4 plaatsen met laadpalen. Fluvius, de beheerder van de straatlampen, zorgt voor LED verlichting.

 

Tijdens de werken tracht de aannemer de verkeershinder langs de Joseph Depauwstraat te beperken. Er wordt wel een tijdelijk parkeerverbod ingesteld voor een deel van de bestaande parkeerplaatsen. Bij gunstige weersomstandigheden zouden de werken, die tijdens de paasvakantie kort onderbroken worden, afgerond zijn tegen vrijdag 29 april 2022.

 

Wie meer info wenst, mag steeds contact opnemen met de dienst Openbare Werken via openbare.werken@sint-pieters-leeuw.be.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 mrt 2022
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief