Battenburgstriping voor de politiezone ZENNEVALLEI

C21

Battenburgstriping voor de politiezone ZENNEVALLEI

20220422_102115
 
20220422_100712
20220422_094213
 

Vanaf dit weekend kan het wel eens zijn dat je de politievoertuigen in een heel ander jasje zal ontdekken in het verkeer. Zo neemt de politiezone Zennevallei samen met een 30-tal andere zones en eenheden van de federale politie deel aan een proefproject inzake ‘Battenburgstriping’ voor dienstvoertuigen.

Battenburg is een patroon van gekleurde blokken die een hoge zichtbaarheid nastreeft. De striping wordt voornamelijk gebruikt om voertuigen van hulpverleningsdiensten aan te duiden. Het gebruik van dergelijk patroon is ontstaan in de jaren 90 in het Verenigd Koninkrijk bij de Britse politiediensten, waar dus de maximale zichtbaarheid bij zowel dag- als nachtlicht en een patroon dat politievoertuigen duidelijk moet onderscheiden van andere voertuigen, werd beoogd. Sindsdien is het gebruik van dergelijk patroon door andere hulpdiensten overgenomen. Eerst al voor enkele hulpdiensten in België en nu ook bij wijze van experiment voor enkele politievoertuigen. 

Verschillende politiezones werden geselecteerd voor het proefproject. De deelnemende politiezones zijn representatief en gevarieerd (landelijk, stedelijk of gemengd karakter). De minister van Binnenlandse Zaken gaf alvast groen licht om het project verder ten uitvoer te brengen. Zo werden diverse voorstellen ingediend op het vlak van de toekomstige striping voor politievoertuigen. De bedoeling is om eind 2023 te landen en te komen tot een eenvormige striping voor heel België. 

De politiezone Zennevallei liet alvast drie voertuigen herstripen naar het Battenburg-patroon en dit volgens een eigen ontwerp. Vanaf dit weekend zullen deze uitrijden en ingezet worden voor interventies. De accenten van de striping zijn: het verhogen van de zichtbaarheid, veiligheid en de herkenbaarheid van politievoertuigen. Tevens zal VIAS een studie ter evaluatie van de zichtbaarheid en de herkenbaarheid van politievoertuigen met Battenburg-markeringen uitvoeren. Ook hier zal de politiezone Zennevallei aan meewerken.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 apr 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief