SINT-PIETERS-LEEUW – Antoine en Louise vierden hun briljanten huwelijk

C21 Css

SINT-PIETERS-LEEUW – Antoine en Louise vierden hun briljanten huwelijk

Mini_sh2_4999_01
 
Mini_sh2_4993_01
 
Mini_sh2_5015_01
 

Precies op 30 april maar 65 jaar later verschenen Antoine en Louise opnieuw in het gemeentehuis, ditmaal voor de viering van hun briljanten huwelijk.

Antoine Gezels werd geboren in Wambeek in 1934, maar verhuisde samen met zijn ouders naar Brussel waar ze een beenhouwerij open hielden in de Doornikstraat.

Aan de andere kant van Brussel in Neder Over Heembeek was er in 1935 de geboorte van Louise Styfhals, waar haar ouders ook een beenhouwerij bezaten, en waar Louise haar studies snit en naad volgde.

Het was later op het beenhouwersbal in de zaal La Madeleine in Brussel dat Louise en Antoine elkaar leerde kennen. Louise stond op wacht aan de tramhalte en dacht dat Atoine van de tram ging stappen, maar neen, hare prins kwam toe met een dikke voiture.

Na de 'verkering' trouwde het koppeltje op 30 april 1957.

Samen werkte ze hard in de beenhouwerij van de ouders van Antoine om enige tijd later hun eigen zaak te openen op de Maurice Lemonnierlaan te Brussel.

Later volgde de geboorte van drie kinderen Martine, Josiane en Tony. Uiteraard moesten ook zij snel een handje helpen in de beenhouwerij.

Hieruit kwam nog eens zeven kleinkinderen die nu nog steeds graag en geregeld op bezoek komen bij oma en opa.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 mei 2022
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 01 jul 2022

archief