Joanna Oeyen vierde haar 100 jaar in WZC St-Antonius in LEEUW

C21 Css

Joanna Oeyen vierde haar 100 jaar in WZC St-Antonius in LEEUW

Leeuw_100_jaar_joanna_oeyen_g_
 
Leeuw_100_jaar_joanna_oeyen_
 

In de lente van 1922 werd Joanna in Tessenderlo (Limburg) geboren.

Pa was landbouwer en ma was huishoudster, want ze zorgde voor hun zeven kinderen. Eerst kwam haar grote zus, gevolgd door 5 broers, en als laatste kwam Joanna. 

Joanna ging tot 14 jaar naar school en diende lang in een begoed gezin uit Antwerpen. Daarna ging ze aan de slag bij Tessenderlo Chemie. Op 29 april 1942 deed er zich een zware ontploffing voor in de fabriek, met 190 doden en duizend gewonden. Die dag moest ze gelukkig niet werken. Haar man leerde ze kennen in de mobilisatie. Hij diende bij het Belgisch leger. Ze waren een zeer gelukkig koppel en kregen vier kinderen: Ivan (overleden), Emmy, Anita en Camiel.

Door een familielid dat in Sint-Jans-Molenbeek woonde, verhuisde het hele gezin in 1951 naar Molenbeek. De kinderen liepen school in Brussel. Mama Joanna kon bijzonder goed koken en handwerken.

Joanna heeft 6 kleinkinderen, 8 achterkleinkinderen en 1 achter achterkleinkind.

Ze woonde lang op de Europalaan in Sint-Pieters-Leeuw. Daar had ze veel vrienden. Ze was op die manier ook kort bij haar dochter Emmy, die jarenlang verkoopster was en is bij Bakkerij Locus.

Sinds 2017 woont ze in het Woon- en zorgcentrum. Joanna is altijd goed gezind en kan zichzelf goed beredderen. Ze is een graag geziene persoon op de afdeling Korenveld. Ze is heel trots dat ze honderd werd, maar we mogen dat niet te luid zeggen….

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 mei 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 01 jul 2022

archief