Sint-Pieters-LEEUW breidt haar hoofdbegraafplaats uit met een sterrenweide

C21

Sint-Pieters-LEEUW breidt haar hoofdbegraafplaats uit met een sterrenweide

Angellovervoetjes-1
 

Het gemeentebestuur besliste om in het ingroeningsproject ook een sterrenweide in te richten.Ouders van een doodgeboren kindje hebben vaak geen fysieke plaats waar ze heen kunnen om hun verdriet te verwerken.Zeker als de zwangerschap nog geen 180 dagen duurde en er geen geboorteakte mag worden opgemaakt.

Met deze sterrenweide wil het bestuur ouders en familie een sereen plekje geven waar sterrenouders hun familie kunnen ontmoeten en samen weer wat dichter bij de baby te zijn die ze moesten afgeven.
Het is een teken van respect voor het kind en een erkenning van het verdriet van de ouders.

“De sterretjesweide moet het kindje een persoonlijke plek geven. We hopen dat rouwende families er steun en rust vinden op momenten dat ze die behoefte voelen”, zegt schepen van begraafplaatsen Veerle Seré.

Het koestermonument op deze plaats zal symbool staan voor de herdenking.
Het moet eveneens een plek worden waar het gezin en dus ook de kinderen graag komen, waar kinderen spelenderwijs hun rouw kunnen beleven. Voor hen worden enkele belevingselementen voorzien.
We bieden ouders ook de mogelijkheid aan om de naam van hun kind te laten graveren op een plaatje. Dat kunnen ze dan een plaatsje geven in het koestermonument.

“In eerste instantie richten we zo’n koesterplek in op de hoofdbegraafplaats van de gemeente in Zuun.”, vertelt schepen Veerle Seré verder. “Ouders, die in het verleden deze situatie hebben meegemaakt, kunnen ook nog een aanvraag indienen.”

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 mei 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief