Het wielrennen bracht Yolande en Jimmy uit RUISBROEK 50 jaar samen

C21

Het wielrennen bracht Yolande en Jimmy uit RUISBROEK 50 jaar samen

Leeuw_goud_jimenez__g_
Yvonne en Jimmy vierden 50 jaar huwelijk Foto's © Marc Sluys
 
Leeuw_goud_jimenez__e_
 
Leeuw_goud_jimenez_____veerle_
 

Yolande Berghmans (70) en Giovany Jimenez (80) uit Leeuw vierden hun gouden huwelijk. 

Yolande werd in Ukkel geboren en woonde met haar ouders in Ruisbroek. Giovany (bijna iedereen zegt Jimmy) werd 80j geleden in het Colombiaanse “Medellin” geboren.  Yolande ging naar de Normaalschool om in het onderwijs te kunnen stappen. 
Jimmy studeerde boekhouding, maar was gebeten door de wielermicrobe en werd een getalenteerd piste-en wegamateur in zijn Colombia. In Medellin ontmoette hij bij “Siemens”op zijn werkmilieu een Duitse ingenieur, wiens zoon ook koerste. Deze man moedigde Jimmy aan om naar Europa te reizen en in Duitsland met zijn zoon verder te koersen…
Het avontuur lonkte en zo liet Jimmy op zijn twintigste in 1962 zijn familie en vaderland achter en nam hij een ‘bananenboot’ naar Hamburg. In Munchen en Keulen werkte en koerste hij. Hij verbleef er 6 jaren en kwam uiteindelijk een Belgische beroepsmilitair uit Ruisbroek tegen. Deze man werd jaren later de grootvader van Frank Vandenbroecke.  Hij zag wat Jimmy kon en nodigde hem uit naar het wielerland bij uitstek. 

Zo kwam Jimmy anno 1968 in de Bronstraat in Ruisbroek wonen en reed hij amateurskoersen voor Ruisbroek Sportief. En hier ontmoetten Yolande en Jimmy elkaar want vader Camille was lid van Ruisbroek Sportief, later voorzitter, en mama had een voedingswinkel. Jimmy kwam bij vader Camille voor de koers en deed zijn boodschappen bij mama Lucienne …Maar Jimmy sprak slechts Spaans of Duits en dus mocht Yolande hem bedienen met het schoolse Duits dat ze kende.
En ja….ze werden een koppel. Het wielrennen sprak de hele familie aan en toen Jimmy in 1968 beroepsrenner werd, werden een Vlaams meisje en heel haar familie zijn grootste supporters. Als men Yolande vroeg waar zij zo’n vreemde en exotische renner ontmoette,was het antwoord steeds :”Bij mijn pa en ma thuis!”
Yolande werd onderwijzeres en Jimmy beroepsrenner in meerdere ploegen. Het koppel huwde op 27 december 1971 in Ruisbroek. Tijdens de zomermaanden waren zij steeds samen op de vele kermiskoersen. Jimmy kon er meerdere winnen…Yolande gaf les in Anderlecht, Lot, Sint-Pieters-Leeuw en uiteindelijk in Ruisbroek. Na zijn koerscarrière baatte Jimmy het cafetaria uit in de sporthal Braillard te Ruisbroek. Omdat de horeca te zwaar werd voor het gezin, ging Jimmy werken in een drukkerij en als chauffeur tot met zijn pensioen. Yolande bleef in haar 3de klasje lesgeven tot ze in 2002 directrice werd van de Jan Ruusbroecschool in Ruisbroek. Nu genieten ze beiden reeds 10 jaar van rust in hun woonplaats te Zuun.

Eigen kinderen kwamen er niet, maar eerst kleine broer, dan nichtje en neefjes, kinderen van hun beste vrienden én leerlingen namen steeds een grote plaats in hun leven in. Zij gaan nog steeds graag babysitten op de allerkleinsten.

Beiden reizen graag en houden van lekker tafelen met familie of vrienden.

Jimmy houdt nog steeds van het fietsen en is lid van LWT. Hij schaakt ook enorm graag. Yolande houdt van lezen , wandelen en is vrijwilligster in museum Felix De Boeck en in het vaccinatiecentrum. Colombia is hun favoriete reisbestemming. 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 jul 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 12 aug 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 05 aug 2022

archief