Opening Drie Fonteinenbrug: belangrijke schakel voor SINT-PIETERS-LEEUW

C21

Opening Drie Fonteinenbrug: belangrijke schakel voor SINT-PIETERS-LEEUW

Drie-fonteinenbrug-olivier-huygens-bart-keymolen-jan-desmeth
 

Het gemeentebestuur van Sint-Pieters-Leeuw is blij met de opening van de Drie Fonteinenbrug. Het is een belangrijke schakel op meerdere vlakken.

Olivier Huygens, schepen van Mobiliteit: “Naast het belang voor de ontwikkeling van de industriezone langsheen het kanaal, is het ook één van de drie noodzakelijke maatregelen om de doorstroming van de Bergensesteenweg te verbeteren. Deze brug haalt immers heel wat vrachtwagens van de Bergensesteenweg. Het volwaardige fietspad mag gezien worden.”

 

Bart Keymolen, schepen van Openbare Werken: “Dit prachtig bouwwerk van circa 17 miljoen euro zorgt ook voor een betere fietsaansluiting vanuit Negenmanneke en Zuun naar de fietssnelweg op rechteroever. We zijn blij dat alle verkeer deze brug kan gebruiken en dus niet enkel het vrachtverkeer. We zullen wel moeten observeren of de afwikkeling aan de aansluiting met de Humaniteitslaan geen aanpassingen zal nodig hebben.”

 

Jan Desmeth, burgemeester: “We zijn tevreden dat minister Ben Weyts destijds de beslissing nam en minister Lydia Peeters dit met veel overtuiging heeft verder gezet. We kijken alvast uit naar de verdere voorbereidingen.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 jul 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 12 aug 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 05 aug 2022

archief