CoderDojo SINT-PIETERS-LEEUW geeft IT-workshops en zoekt hulp

C21

CoderDojo SINT-PIETERS-LEEUW geeft IT-workshops en zoekt hulp

Img_20220618_095552_resized_20220618_110351779
 

 CoderDojo Sint-Pieters-Leeuw geeft reeds 4 jaar gratis IT-workshops voor kinderen en jongeren tussen 7 en 18 jaar (Ninja’s) in de bibliotheek. Hierbij krijgen zij de kans om technologieën te ontdekken met de andere Ninja’s en hun Coaches. Wij stimuleren ook teamwork, sociale skills (presenteren, samenwerken, elkaar helpen,...). De grote vraag is “Waarom leren programmeren?”

-          Digitale veranderingen : coderen wordt belangrijker.

-          Het begrijpen van software.

-          Nieuwe manier van nadenken (problem solving) want coderen gaat over het oplossen van problemen.

-          Het beter begrijpen en kunnen gebruiken van verschillende technologieën.

-          Technische skills combineren met creativiteit.

-          Een tekort aan digitale skills in de bedrijfswereld.

 

Door de extra ruimte dat we nu hebben in de nieuwe bibliotheek, stellen we vanaf september 5 extra plaatsen voor kinderen, aangebracht door de dienst integratie, zo kunnen jongeren welke sociaal uitgesloten worden ook de weg vinden naar ons. Wij bedanken Cera voor de financiële steun om dit project te kunnen opstarten.

Deze workshops vinden plaats elke eerste zaterdag van de maand van 10 tot 13u in het Landhuis de Viron, Joseph Depauwstraat,11 1600 Sint-Pieters-Leeuw.

Om deze workshops in goede banen te leiden zijn wij ook nog steeds op zoek naar nieuwe coaches, hiervoor heb je geen diploma of specifieke kennis nodig. 

 

Heb je nog een oude laptop in huis? CoderDojo blijft altijd op zoek naar gebruikte laptops, doe je er niets mee, werkend of niet, breng ze dan binnen in de bib. Wij zullen ze goed gebruiken.

 

Op 7 augustus om 20u openen we de inschrijvingen voor de dojo van Zondag 3 september, wees er snel bij, plaatsen zijn beperkt. Indien er geen plaats meer is zet uw kind dan op de wachtlijst, er komt er misschien eentje vrij.

 

Extra info op https://sintpietersleeuw.coderdojobelgium.be of je mag ons ook steeds contacteren via sintpietersleeuw@coderdojobelgium.be of 0495 67 59 66 (Yvonne)

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 jul 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

| 30 sep 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief