Natuurbuur, de interactieve catalogus met klimaatvriendelijke oplossingen voor in of rond je woning in LEEUW

C21

Natuurbuur, de interactieve catalogus met klimaatvriendelijke oplossingen voor in of rond je woning in LEEUW

Beeld_natuurbuur
 

Sinds enkele maanden vind je op de website van Sint-Pieters-Leeuw vele groene oplossingen voor in en om je woonperceel, waarmee jij kan helpen de opwarming van de aarde tegen te gaan.

 

Wetenschappers zijn het er over eens: elk groen stukje rondom je woning helpt om de klimaatopwarming tegen te gaan. Daarom wil schepen Brahim Harfaoui tijdens deze warme dagen de inwoners nogmaals wijzen op het bestaan van het online handboek Natuurbuur met klimaatvriendelijke oplossingen die je zelf in en om je woning kan toepassen. “Alle beetjes helpen. Als iedereen een groene inspanning doet, hoe klein of groot ook, tackelen we samen de hittestress. Daarom lanceert het lokaal bestuur van Sint-Pieters-Leeuw het nieuwe concept ‘Natuurbuur’. Met dat initiatief willen we inwoners zoveel mogelijk groene oplossingen aanbieden voor in of rond hun woning. Dat doen we in de vorm van een kant-en-klare, interactieve online catalogus boordevol tips waarin ook lokale initiatieven en subsidies staan opgenomen”, zegt Brahim Harfaoui, schepen van Milieu.

 

Benieuwd wat jij kan doen? Kijk op www.sint-pieters-leeuw.be/natuurbuur. Sinds enkele maanden heeft de gemeente Sint-Pieters-Leeuw dit online handboek op haar website staan met tips voor inwoners die hun verantwoordelijkheid willen opnemen inzake de opwarming van de aarde. 

 

Vandaag wordt nog heel veel ruimte onderbenut in de strijd tegen de klimaatverandering. Er zijn twee miljoen Vlaamse tuinen, ontelbare gevels, platte daken, balkonnetjes, opritten … een groot potentieel. Wereldwijd zet men dan ook in op de sensibilisering van de burger als belangrijke schakel. Zo ook onze gemeente. We merken dat mensen zich wel bewust zijn van de problemen. Vaak willen ze wel iets doen, maar weten ze niet hoe. Onze interactieve catalogus Natuurbuur is hier het antwoord op. Wie wil, vindt nu alle klimaatvriendelijke oplossingen gebundeld op één plaats, www.sint-pieters-leeuw.be/natuurbuur. Subsidies, groepsaankopen en andere initiatieven staan er eveneens in opgenomen.”

 

Elke oplossing, bijvoorbeeld een wadi of klimaatboom, wordt begrijpelijk en in detail uitgelegd. Zo lees je wat de oplossing voor het klimaat betekent, hoe je het moet doen, wat het kost, enzovoort. Een boodschappenlijstje vertelt je wat je er allemaal voor nodig hebt. Ook staat het online handboek Natuurbuur vol met extra weetjes en handige tips.

 

Schepen Brahim Harfaoui heeft er alle vertrouwen in. “Samen maken we van onze buurt een Natuurbuur-buurt!

 

De Natuurbuur-catalogus is terug te vinden op www.sint-pieters-leeuw.be/natuurbuur.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 jul 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief