Drie Lindemans-bieren VLEZENBEEK verkozen tot beste op World Beer Awards 2022

C21

Drie Lindemans-bieren VLEZENBEEK verkozen tot beste op World Beer Awards 2022

Schermafbeelding_2022-08-25_om_19
 

In Londen werden vandaag de winnaars van de finale van de World Beer Awards 2022 bekendgemaakt. Deze prestigieuze bierwedstrijd promoot en beloont de beste internationaal erkende bierstijlen. Lindemans zette tijdens deze editie een uitstekend resultaat neer. De brouwerij die dit jaar haar 200-jarig bestaan viert, won in maar liefst drie categorieën de titel ‘World’s Best Style Winner’. Lindemans Oude Gueuze Cuvée René werd beloond met de titel ‘Beste Gueuze ter wereld’ en de Oude Kriek Cuvée René kreeg de titel ‘Beste Kriek ter wereld’ toebedeeld. Het aardbeienbier Lindemans Strawberry pakte de titel ‘World’s Best Fruit Lambic’.

Daarmee oogstte Lindemans op de World Beer Awards van dit jaar een fenomenaal aantal ​ medailles. Tijdens de nationale voorrondes sleepte de Pajotse brouwerij al een zilveren plak, vijf gouden medailles en vijf landentitels in de wacht. Met de drie ‘World’s Best’-titels erbij staat de uiteindelijke WBA-prijzenteller voor Lindemans dit jaar op 14 awards. ​

Eerder deze maand, tijdens de voorrondes, won Lindemans Oude Gueuze Cuvée Francisca in de categorie ‘Gueuze style’ al zilver. In dezelfde groep won de Oude Gueuze Cuvée René het goud en de Belgische landstitel. De BlossomGueuze, de Oude Kriek Cuvée René, Lindemans Goyck en Lindemans Strawberry werden elk in hun respectievelijke categorieën eveneens beloond met een gouden medaille en uitgeroepen tot ‘Country Winner’.

Fantastisch resultaat tijdens tweede eeuwfeestjaar
​De twee neven Dirk en Geert Lindemans, die samen het familiebedrijf runnen, zijn bijzonder tevreden met dit resultaat. Dirk: “We hebben in het verleden met onze bieren al mooie resultaten neergezet op de World Beer Awards. In 2020 sleepten we twee gouden en een bronzen medaille in de wacht. Vorig jaar wonnen we vier gouden medailles, waarvan twee Belgische. Lindemans Goyck ging toen in de finale aan de haal met de titel ‘World’s Best Style Winner’. Wij hadden echter nooit kunnen dromen dat in het jaar dat onze brouwerij haar 200-jarig bestaan viert, we zoveel WBA-prijzen zouden binnenrijven. Dat is een hele mooie pluim op de hoed van al onze medewerkers. We zijn echt fier op ons team. Samen met Geert wil ik hen dan ook van harte danken voor hun inzet.”

“2022 is niet zomaar een feestjaar. Het is ook een echte, grote mijlpaal in de lange geschiedenis van onze brouwerij”, aldus Geert Lindemans. “Begin september huldigen wij de tweede productiesite, genaamd Lindemans Satellite Brewery, officieel in. Met deze investering van ruim 28 miljoen euro willen wij de groei ondersteunen en het familiebedrijf klaarstomen voor de derde eeuw van haar bestaan.”

Over Brouwerij Lindemans
​Sinds 1822 brouwt de familie Lindemans lambiek in het Vlaams-Brabantse Sint-Pieters-Leeuw. De voorbije 20 jaar nam de verkoop fors toe, zowel in binnen- als buitenland. Lindemans groeide uit tot de grootste, onafhankelijke, familiale lambiekbrouwerij en werd zelfs een gevestigde waarde in de internationale bierwereld. In 2021 produceerde het Pajotse bedrijf ruim 122.000 hectoliter. Lindemans telt op dit ogenblik 70 medewerkers.
www.lindemans.be

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 aug 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 06 mrt 2024
Marc Sluys | 06 mrt 2024

archief