Extra gronden recreatiegebied en waterbeheersing in LEEUW

C21

Extra gronden recreatiegebied en waterbeheersing in LEEUW

Schermafbeelding_2022-09-29_om_22
 

 De gemeenteraad van Sint-Pieters-Leeuw heeft de aankoop van zes percelen grond goedgekeurd. Vier daarvan zijn gelegen aan de Lotstraat. Deze gronden bieden de gelegenheid om de recreatiezone aan Laekelinde op termijn uit te breiden.

 

Herwig Smeets, schepen van sport: “Met de aankoop van de percelen grond ter hoogte van de Lotstraat, komen we tegemoet aan het op til staande RUP Laekelinde. Met dit RUP wenst het gemeentebestuur de huidige recreatie- en sportsite verder te kunnen uitbreiden. Centraal gelegen in de gemeente, ver genoeg van de woonzones en klaar voor toekomstige recreatienoden!”

De twee overige gronden zijn gelegen tussen de Pepingensesteenweg en de Hendrik Vanhouchestraat. Voor zover de pachter zijn voorkooprecht niet zal uitoefenen, zal het gemeentebestuur er een regenwaterbuffering creëren om zo het centrum Rink – omgeving Depauwstraat – te beschermen. Water stroomopwaarts bufferen en vervolgens vertraagd laten wegstromen, is immers de boodschap.

 

Bart Keymolen, schepen van waterbeheersing: “De weilanden in de H Vanhouchestraat zijn strategisch gelegen om bij te dragen in te strijd tegen de wateroverlast. Hier kan eventueel ook worden samengewerkt met de landbouwer. Een meerwaarde voor alle inwoners uit de omgeving.”

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 sep 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief