Krachtdadig politieoptreden in centrum RUISBROEK

C21

Krachtdadig politieoptreden in centrum RUISBROEK

Logo_zennevallei_muur_
 

De afgelopen dagen en weken werd het centrum van Ruisbroek geconfronteerd met effectieve en ernstige overlast van een groep jongeren waarvan de meerderheid nog minderjarig is.

Jan Desmeth, burgemeester : “Dit moet echt stoppen. Daarom werd er op woensdag 12 oktober een eerste grote politieactie gehouden in de brede omgeving van het Kerkplein. Twintig politiemensen waren betrokken bij de actie. Dit zal niet de laatste actie zijn.”

De afgelopen dagen was er intens overleg tussen de burgemeester en de korpschef.

Mark Crispel, korpschef : “Er is een objectief probleem van ernstige overlast vastgesteld. Het is terecht om hier in te grijpen. De actie van woensdag 12 oktober resulteerde in 19  ter  plaatse geïdentificeerde mensen. Vier personen waren in het bezit van drugs. Er werden 2 illegalen aangetroffen, die bestuurlijk werden aangehouden. 1 persoon werd betrapt op het schenden van zijn voorwaarden en 2 personen werden gelinkt aan eerdere daden van inbraak en beschadigingen.”
Ouders zullen op hun verantwoordelijkheid gewezen worden. Bij herhaling van feiten zullen de geïdentificeerde jongeren een plaatsverbod opgelegd krijgen. Mocht dit verbod geschonden worden, dan volgt een vervolging. 
Burgemeester Jan Desmeth : “Parallel zullen we een positief traject blijven lopen met de jongeren, die zich wel aan de regels houden, want voor alle duidelijkheid…die zijn er zeker ook. Zij kunnen op onze steun blijven rekenen.”

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 okt 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief